Bilim-Teknoloji

Harley Davidson artık elektrikli

Ünlü Amerikan motosiklet markası Harley Davidson, ilk elektrikli modelinin prototipini tanıttı. LiveWire isimli modelde vites bulunmuyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

gürültülü ve sert modelleriyle tanınan dünyaca ünlü motosiklet markası harley davidson tamamen elektrikli motosiklet üretmeye hazırlanıyor.

firmanın henüz prototip aşamasında olan ilk elektrikli motosikleti livewire tanıtıldı. 74 beygir gücündeki motosikletin son hızı saatte yaklaşık 150 km. tam dolu pil ile yaklaşık 200 kilometrelik bir menzili bulunan livewire isimli model, seçilmiş bazı harley tutkunları tarafından test edilmeye başlandı.

firmayı rakiplerinden ayıran en önemli özelliği olan güçlü motor sesinin yerini, bilim kurgu filmlerindeki futuristik araçların sesi almış. islığa benzer bir ses çıkaran yeni motosikletin test sürecinin birkaç yıl sürebileceği açıklandı.

görünüm olarak sıradan motosikletlere benzeyen model, şık led farkları ile dikkat çekiyor. livewire'de benzinli motosikletlerde olduğu gibi bir şanzıman ve vites mantığı bulunmuyor. dolasıyla aracın üzerinde vites pedalı yok.  

elektrikli motosiklet ile ilgili bir video da yayınlayan firma livewire'ın sesi ile ilgili ipucu da veriyor.

kaynak: harley davidson

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;