Suriye'de iç savaş

Haseke'de katliam iddiası

PKK'nın Suriye kolu PYD ile IŞİD arasında Haseke kırsalındaki çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda 45 sivil hayatını kaybetti. Sivillerin kim tarafından katledildiği ise belirsizliğini koruyor.

Konular: Ortadoğu
ABD yönetimi, Eylül 2015’te PYD'nin silahlı kanadı YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini ilan etti. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]

al jazeera’ye bilgi veren kaynaklar, 45 sivilin pyd’ye bağlı halk savunma birlikleri (ypg) tarafından katlediğini söyledi. ancak ypg yetkilileri katliamdan sorumlu olmadıklarını söyledi, iddiaları yalanladı. 45 sivil arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor. 

kaynaklar, haseke’nin kuzeyindeki kamışlı’ya bağlı haciye ve tel halil köylerine saldıran ypg'nin bazı kişileri köy meydanında öldürdüğünü söyledi. 

suriye’nin kuzeyinde kürtlerin ağırlıkta bulunduğu bölgelerde özerk yönetim ilan eden, pkk'nın suriye kolu demokratik birlik partisi (pyd) ise, silahlı güçlerinin işid’e karşı operasyonlar düzenlediğini açıkladı. pyd, iki taraf arasındaki çatışmalarda sivil kurbanların da olabileceğini bildirdi. açıklamada çatışmaların yaşandığı köylerin pyd’nin elinde olduğu ama daha sonra işid’in eline geçtiği vurgulandı.

suriye mubaşir ajansı, çoğunluğu kadın ve çocuklara ait onlarca cesedin kamışlı’daki dar-ı şifa hastanesi'ne getirildiğini belirtti. ajansa göre, saldırıya uğrayan köyler her hangi bir gruba bağlı değil ve öldürülenlerin tamamı sivil.

aynı kaynak bölgede hiçbir silahlı grubun olmadığını, bölgede sadece pyd ve rejimin kontrol noktalarının bulunduğunu ifade etti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;