Fransa

Haşema yasağı askıda

Fransa'da tartışma yaratan geçici haşema yasağı, yüksek mahkeme tarafından askıya alındı. Danıştay, yetkili yargı merciinin kesin kararının beklenmesine hükmetti.

Konular: Fransa, Avrupa
Haşema yasağı tepki çekti. [Fotoğraf: Reuters]

fransa'da yüksek mahkeme, hem ülke çapında hem de dünya genelinde tartışma yaratan haşema yasağını askıya aldı. danıştay, ilgili yasal mercilerin konuyu derinlemesine inceleyip kesin karar vermesini istedi.

sivil toplum kuruluşu insan hakları derneği'nin akdeniz kıyısındaki villeneuve-loubet'de uygulanan haşema yasağının temel özgürlükleri ihlâl ettiğini belirterek yaptığı başvuru, danıştay'a ulaştı.

haşema yasağı hakkında henüz mahkemelerin aldığı kesin bir karar bulunmadığının altını çizen yüksek mahkeme, yasağın "bireysel özgürlük ve inanç özgürlüğünü ciddi ve açık bir biçimde ihlâl ettiğini" açıkladı.

fransa'nın güneyindeki kasabalarda uygulanmaya başlanan idari yasak, mahkemeler tarafından henüz onanmadı. buna karşın karar, sosyalist hükümette çatlaklara neden oldu. fransa başbakanı manuel valls kararı savunurken, bazı bakanlar karara tepki gösterdi.

kaynak: reuters, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;