15 Temmuz darbe girişimi

Hava Harp Okulu öğrencisi 43 kişi tahliye edildi

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın talebi üzerine, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan 43 Hava Harp Okulu öğrencisinin tahliyesine karar verdi.

Fatih Yavaş: Verdiğimiz bu savaşın, aslında orada kaybedildiğini düşünüyorum... [Fotoğraf: AA]

ankara cumhuriyet başsavcılığı, hava harp okulu komutanlığı tatbiki eğitim kampı faaliyetleri kapsamında temel paraşüt eğitimi için istanbul'dan ankara'ya gelen ve darbe girişimi sırasında ankara'daki kara harp okulu komutanlığında bulunan öğrencilerden 91'inin durumunu yeni deliller üzerine tekrar değerlendirdi.

öğrencilerin gülen örgütü mensuplarının bylock programını kullanıp kullanmadığına, masak tarafından hazırlanan hesap hareketlerine, örgüt mensuplarıyla bağlarının olup olmadığına ve ikametlerinde yapılan aramada örgüte ait yayın bulunup bulunmadığına bakan savcılık, mahkemeden öğrencilerden 43'ünün tahliye edilmelerini istedi.

talebi değerlendiren ankara 1. sulh ceza hakimliği, 43 öğrencinin tahliyesine hükmetti. mahkemenin kararının sincan cezaevi müdürlüğüne iletilmesiyle öğrencilerin tahliyesine başlandı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;