Mısır

Hava korsanı teslim oldu

İç hat seferi yapan bir Mısır uçağı kaçırılarak Güney Kıbrıs'ın Larnaka Havaalanı'na indirildi. Hava korsanı sığınma talebinde bulundu, pazarlıklar sonrasında teslim oldu.

Konular: Mısır
[Fotoğraf: Reuters]

mısır havayolları'nın sözcüsü, iskenderiye- kahire seferini yapan mısır havayolları'na ait bir yolcu uçağı, larnaka havaalanı'na indiğini açıkladı. larnaka havaalanı iniş ve kalkışkara kapandı. mısır havayolları twitter hesabından yaptığı açıklamada uçakta 81 yolcunun bulunduğunu duyurdu. mısır resmi haber ajansı uçağı kaçıran kişinini mısır vatandaşı, iskenderiye üniversitesi veterinerlik fakültesi'nden prof. dr. ibrahim semaha olduğu bilgisini geçti. ancak daha sonra bu ismin hava korsanı olmadığı anlaşıldı.

güney kıbrıs dışişleri bakanlığı, korsanın isminin seyfeddin mustafa olduğunu duyurdu. 

  kıbrıs devlet radyosu, semaha'nın sığınma talebinde bulunduğunu açıkladı. radyonun haberine göre, semaha'nın uçağı kaçırma nedeni kişisel. hava korsanının yazdığı mektubun larnaka'da yaşayan eski karısına iletilmesini istedi. görgü tanıkları da semaha'nın yetkililerden aprona fırlattığı mektubu karısına götürmelerini talep ettiğini söyledi. 

hava korsanı uçaktaki 3'ü yolcu 7 kişi hariç tüm yolcuları serbest bıraktı. ardından uçaktan diğer yolcular da indi. 

son olarak hava korsanı ellerini havaya kaldırarak dışarı çıktı ve teslim oldu. 

'terör bağlantısı yok'

al jazeera'ye bilgi veren kaynaklara göre, hava korsanının üzerinde bomba yeleği bulunuyordu. 

sivil havacılık bakanlığı ise hava korsanının üzerindeki bomba yeleğiyle uçağın pilotunu tehdit ettiğini duyurdu.

ancak daha sonra bomba yeleğinin sahte olduğu ortaya çıktı. 

ap'ye konuşan sivil havacılık kaynakları ise korsanların çocuk ve kadınların uçaktan inmesine izin verdiğini söyledi.

güney kıbrıs cumhurbaşkanı anastasiedes, olayın 'terör bağlantısı' bulunmadığını söyledi. 

mısır dışişleri bakanlığı sözcüsü ise “terörist değil, gerizekalı. teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. bu adam öyle" açıklamasını yaptı. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;