Türkiye

Hayat kurtaran fren

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde hafif raylı tren istasyonunda raylara düşen kişiyi vatmanın son anda yaptığı fren kurtardı. Ulaştırma şirketi, dikkatiyle hayat kurtaran vatmana ödül verileceğini açıkladı.

Konular: Türkiye

pazartesi saat 11.38’de merkez osmangazi ilçesindeki bursaray gökdere istasyonu’nda, 50 yaşlarındaki bir kişi tramvay istasyona yaklaştığı sırada raylara düştü. kendini ileri atarak gövdesini kurtaran kimliği belirsiz kişinin ayakları raylar üzerinde kaldı. 

istasyona yaklaşan tramvayın 12 yıllık vatmanı atilla poyraz, raya düşen kişiyi hemen fark ederek ani fren yaptı. saatte 50 kilometre hızla seyreden tramvay, raya düşen kişinin ayakları önünde durdu.

istasyonda bekleyenler ve tramvay görevlileri raydaki adamın yardımına koştu. kazadan kurtulan kişi, başı döndüğü için rayların üzerine düştüğünü söyledi.

vatmanın dikkati sayesinde ölümden dönen vatandaş, kaldırıldığı hastanedeki kontrolün ardından evine gitti. olay anı bursaray'ın güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. 

bursa ulaşım toplu taşıma işletmeciliği (burulaş) genel müdürü levent fidansoy, dikkati sayesinde yolcuyu ölümden kurtaran vatman atilla poyraz’ı kutladı. fidansoy, vatmanın bugün düzenlenecek küçük bir törenle ödüllendirileceğini söyledi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;