Futbol

Hayata ampute futbolla tutundu

Savaş Kaya, 2008 yılında askerlik yaparken mayına bastı. Sol bacağının alt kısmını kaybeden Kaya'yı hayata bağlayan ise futbol oldu. 7 yıldır milli futbolcu olan Kaya geçen yıl ligde 20 gol attı.

Konular: Spor

tsk spor kulübü futbolcusu savaş kaya,  güneydoğu'da 2008 yılında askerlik yaparken mayına bastığını, kararan hayatının ampute futbolla değiştiğini söyledi.

geçen yıl ampute futbol ligi'nde 20 gole imza atan savaş, "sekiz yıldır tsk spor kulübünde futbol oynuyorum, 7 yıldır da milli formayı giyiyorum. futbol bende bir tutku haline geldi" dedi.

polonya'da düzenlenen 2015 avrupa şampiyonası'nda altın madalya kazanan türk milli takımı kadrosunda yer alan savaş, futbol sayesinde tekrar hayata tutunduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"futbol, hayata bakış açımı değiştiriyor, fiziksel olarak dinç kalmamı sağlıyor. yaralanmadan önce bir engelliye bakış açımla şu anki bakış açım çok değişti. engellilere karşı tavrım çok tersmiş, onu anladım. şimdi ise elimizden geldiğince bütün engellileri spora teşvik etmeye çalışıyoruz."

milli futbolcu, ayağındaki proteze rağmen sporun verdiği enerjiyle daha hareketli olduğuna işaret ederek, "engelli olma lafını biz ampute futbolla bir kenara attık. normal bir insanın yapamayacağı şeyleri yapıyoruz. ilk başta koltuk değnekleriyle yürümeyi beceremezken, şimdi röveşataya kalkıyoruz" ifadelerini kullandı.

ailesi sahip çıktı

yaşadığı olay sonrasında zor günler geçiren 28 yaşındaki savaş kaya, hayattaki en önemli destekçisinin babası olduğunu anlattı.

savaş, ailesinin desteğiyle bugünlere geldiğini belirterek, yaşamını değiştiren olayına ardından ilk neler düşündüğüyle ilgili ise şunları söyledi:

"mayına bastığımda hayatım gözümün önünden film şeridi gibi geçti. gözümü hastanede açtım. mayına bastığımda merak ettiğim bacağımın ne durumda olduğuydu. sol bacağımın alt kısmını kaybetmiştim. rehabilitasyon merkezinde düşündüğüm tek şey hayatımın geri kalan kısmını nasıl sürdüreceğimdi."

tsk spor kulübünde mutlu

tsk spor kulübünde mutlu olduğuna değinen savaş kaya, kendisine gelen transfer tekliflerini değerlendirmediğini bildirdi.

savaş, futbola başladığı tsk'dan ayrılmayı hiç düşünmediğinin altını çizerek, "bu takımdaki arkadaşlığı başka yerde bulamam. bu nedenle transfer tekliflerini geri çeviriyorum" şeklinde görüşlerini aktardı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;