Çevre

'Hayvanlar için cehennem'

Endonezya'da bir hayvanat bahçesinde nesli tükenme tehdidindeki ayıların ziyaretçilerden yemek dilendiği ve kendi dışkılarını yediği görüntüler tepki çekti. "Hayvanlar için cehennem" olarak nitelenen hayvanat bahçesinin kapatılması için imza kampanyası başlatıldı.

endonezya'nın bandung kentindeki hayvanat bahçesi, kafeslerdeki hayvanların aç bırakılmaları ve kötü muameleye uğramaları nedeniyle yoğun tepki çekiyor.

son olarak, nesli tükenme tehdidi altındaki malaya ayılarının ziyaretçilere yemek için yalvarmaları ve ayıların açlıktan kendi dışkılarını yiyişini gösteren görüntüler, endonezya hükümetine harekete geçme çağrılarını artırdı.

hayvanat bahçesinin ziyaretçileri, karşılaştıkları kötü koşullar nedeniyle şaşırdıklarını ve "hayvanlar için cehennem" olarak nitelenen kurumun bir an önce kapatılmasını sosyal medyada talep ediyor.

imza kampanyası başlatıldı

scorpion doğal yaşam izleme örgütü adlı sivil toplum örgütü inisiyatifiyle internette imza kampanyaları başlatıldı. kampanyaya şimdiden 210 bin kişi destek verdi. stk, hayvanat bahçesinde tam zamanlı veteriner çalıştırılmadığını, kafeslerin çok kalabalık olduğunu, hayvanlara çok nadir yemek verildiğini ve bu nedenle hayvanların birbirlerini yemek zorunda kaldığını anlatıyor.

güney asya ormanlarında yaşayan malaya ayılarının sayıları giderek azalıyor. dünya doğa ve doğal kaynakları koruma birliği, türün yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Sağlıklı Malaya ayısı

karnından 20 kilogram plastik çıktı

bandung hayvanat bahçesi, yakın zamanda bir zürafanın ölümü ile de gündeme geldi. açlıktan ve hastalıktan ölen zürafanın karnından yaklaşık 20 kilogram plastik atık çıktı. aynı şekilde yani isimli 34 yaşındaki sumatra fili de hastalık ve bakımsızlıktan öldü. sumatra fillerinden dünya üzerinde 3 binden az kaldı.

endonezya'nın surabaya kentindeki hayvanat bahçesinde de durum farklı değil. "ölüm bahçesi" olarak bilinen o hayvanat bahçesinde de filler, kaplanlar ve aslanlar çok sık ölüyor. kalabalık kafeslerde aç bırakılan hayvanlar birbirlerini yemek zorunda bırakılıyor.

kampanyayı başlatan stk, hayvanat bahçesine bir an önce çevre bakanlığı'nın teftişe gitmesini ve mümkünse kurumun kapatılmasını talep ediyor.

kaynak: mashable, change.org, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;