Türkiye

Hayyam Garipoğlu tahliye edildi

Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle ilgili davada 'suçluyu kayırmak' suçundan kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası nedeniyle tutuklanan iş adamı, ceza evinde yattığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.

Konular: Türkiye
Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt'u "suçluyu kayırmak' suçundan üçer yıl hapis cezasına mahkum olmuştu. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

yurtdışında bulunan hayyam garipoğlu, iki gün önce atatürk havalimanı'ndan yurda girdiği sırada gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

münevver karabulut'u öldüren cem garipoğlu'nun amcası olan hayyam garipoğlu, daha önce cezaevinde yattığı süre göz önüne alınarak, denetimli serbestlik kapsamında perşembe gecesi tahliye edildi.

bakırköy 4. ağır ceza mahkemesi, 18 kasım 2011'de, münevver karabulut'un katili cem garipoğlu'nu 'çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

cem garipoğlu'nun babası nida garipoğlu'nun beraatına hükmeden mahkeme, amca hayyam garipoğlu ile ahmet batur, mehmet karakayalı ve habib kurt'u "suçluyu kayırmak", anne tülay makbule garipoğlu'nu da 'suç delillerini gizlemek ve yok etmek' suçlarından üçer yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

yargıtay 1. ceza dairesi, 29 mart 2012'de cezaları onamıştı.

cem garipoğlu intihar etmişti

kız arkadaşı münevver karabulut'u 5,5 yıl önce öldüren cem garipoğlu ise, cezasının infazı için tutulduğu silivri 5 no'lu cezaevi'ndeki koğuşunda 10 ekim'de ölü bulunmuştu.

adli tıp kurumu incelemesinde, garipoğlu'nun intihar ettiği belirlenmişti. silivri cumhuriyet başsavcılığı da kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

kaynak: anadolu ajansı
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;