Türkiye

HDP binasına polis baskını

İstanbul'da polis, HDP Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda arama başlattı. Okmeydanı ve Esenler'de de birçok adrese operasyon düzenlendi. Arama tamamlanırken, HDP İlçe Eş Başkanı Rukiye Demir gözaltına alındı.

Konular: Türkiye, HDP

istanbul emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri, tarlabaşı bulvarı ağaç çileği sokak'taki hdp ilçe başkanlığı binasına sabah saatlerinde baskın düzenledi. özel harekat polislerinin desteği ile parti binasına giren sivil polis ekipleri, arama yaptı. arama tamamlanırken, hdp ilçe eş başkanı rukiye demir gözaltına alındı.

hdp ilçe başkanlığı avukatı levent pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörle mücadele şube müdürlüğü'ne gidip, demir'in ifade verme işlemine katılacaklarını söyledi ve şu açıklamayı yaptı.

"dün savcılık bir karar almış. parti ve ilçe örgütümüzle alakası olmayan bir cinayet sebebiyle arama kararı verilmiş. memurlar içeri girerek 8 sayfa tutanak tutmuş. avukatların ve ilçe yöneticilerinin içeri girmesi engellendi. rıdvan gül adlı şahsın öldürülmesiyle ilgili ve dosyada kısıtlama kararı olduğu için açıklamayı ve gerekçeyi göremiyoruz. adı geçen cinayetle ilgili 9 kişiyi gözaltına aldıklarını biliyoruz. ilçe eş başkanımız demir de gözaltına alındı" 

polis helikopterinin uçuş yaptığı bölgede, çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.aramanın beyoğlu ve şişli'de pkk'nın gençlik yapılanması ydg-h'ye yönelik operasyon kapsamında gerçekleştirildiği açıklandı.

okmeydanı ve esenler'de operasyon

polis ekipleri şişli okmeydanı'nda tespit edilen çok sayıda adrese de eş zamanlı operasyon düzenledi. buradaki aramaların da sürdüğü öğrenildi.

esenler'de de önceden belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. operasyona özel harekat timleri de destek verdi. ekipler, esenler’de kazım karabekir mahallesi 1023 sokak üzerindeki bir apartmanın bodrum katına sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. baskın yapılan evde bir süre arama yapıldı. operasyona özel harekat timleri de destek verdi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;