Çözüm süreci

HDP heyeti Öcalan'la görüştü

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan'la İmralı'da görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklama bugün yapılacak.

Konular: Türkiye, PKK

hdp’nin imralı heyeti, pkk lideri abdullah öcalan'la görüştü. hdp grup başkanvekilleri pervin buldan, idris baluken ve hdp eş genel başkan yardımcısı sırrı süreyya önder'den oluşan hdp heyeti sabah saatlerinde imralı adası'na gitti. görüşme yaklaşık 5 saat sürdü. heyet saat 19.00 sıralarında imralı'dan döndü. hdp heyeti bugün görüşmeye ilişkin bir açıklama yapacak.  

çözüm süreci kurulu oluşturulması kararının resmileşmesinin ardından gerçekleşecek görüşmede öcalan'ın kobani ve çözüm sürecine etkisi üzerine hem örgütüne hem de kamuoyuna mesaj vermesi bekleniyordu. 

görüşmenin hemen öncesinde, hükümet 'sürece yasal garanti çerçeve yasası'ndan sonraki ikinci büyük somut adımı attı.

bakanlar kurulu kararıyla,"çözüm süreci kurulu" kurulmasına ilişkin karar, resmi gazete’de yayımlandı.

kobani’de işid ile pyd güçleri arasında çatışmalar sürerken, türkiye’nin tavrını eleştiren pkk’nın üst düzey yöneticileri, "süreç anlamını yitirdi ama son sözü öcalan söyleyecek" açıklamaları yaptı. benzer açıklamalar hdp’den de geldi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;