2015 Genel Seçimi

HDP mitingine giden araç yakıldı, şoför ağır yaralı

HDP'nin Erzurum'da düzenleyeceği mitingi engellemek isteyen bir gruba polis ve jandarma müdahale etti. Mitinge katılmak üzere kent merkezine gitmekte olan bir minibüs ise içinde şoförü varken yakıldı. Araç tamamen yandı, şoför ağır yaralı.

Yanan araçtan çıkarılan şoför ağır yaralı. [Fotoğraf: AA]

saat 13:00'te başlaması planlanan miting öncesi ellerinde türk bayrakları olan yaklaşık bin kişilik bir grup slogan atarak yürüyüşe geçti. hdp aleyhine sloganlar atarak yürüyen grup, mitingin yapılacağı alana yaklaşınca polis gruba engel olmak istedi. meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, toma'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. kentteki olaylarda 11'i polis 38 kişi yaralandı. yaralananların sağlık durumu iyi.

mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti. protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı istasyon meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

araç yakıldı, sürücü yaralı

anadolu ajansı'nın haberine göre ise tekman ilçesinden istasyon meydanı'ndaki miting alanına giden ve üzerinde hdp bayrakları bulunan 25 d 0877 plakalı minibüse ise, honda kavşağı'nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı. direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak durabildi. bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırmak istedi.

bunun üzerine polis aracın etrafında güvenlik şeridi oluşturup, grubu dağıtmaya çalıştı. bu esnada içerisinde sürücünün bulunduğu araç çekiciye yüklendi. gruptakiler yaktıkları bir bayrağı bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan çekicinin üzerindeki minibüse attı. yaklaşık 200 metre giden araç, alev almasının ardından çekicinin üzerinden düştü.

polis ekipleri tarafından güçlükle araçtan çıkartılan ve elbiseleri yanan kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. sürücünün vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluştu.

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;