HDP

HDP, sokağa çıkma yasaklarını AİHM'e taşıdı

HDP, Anayasa Mahkemesi’nin reddettiği sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması talebini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.

Konular: HDP, Türkiye

hdp eş genel başkan yardımcısı ve adana milletvekili meral danış beştaş, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması yönündeki talebin anayasa mahkemesi tarafından reddedilmesi üzerine, avrupa insan hakları mahkemesi’ne (aihm) başvurdu.

başvuruda, 16 ağustos tarihinden itibaren verilen sokağa çıkma yasaklarının ardından yaşananlar anlatılırken, güvenlik güçleri tarafından yazıldığı belirtilen duvar yazılarından da bahsedildi. türkiye cumhuriyeti’nin, avrupa insan hakları sözleşmesi’nin  2., 3., 5. ve 13. maddelerini ihlâl ettiği öne sürüldü ve bunun tespit edilmesi istendi.

ayrıca aihm'den, başvurana maddi ve manevi tazminat ödemesi, ulusal ve uluslararası başvurularında yaptığı yargılama ve avukatlık giderlerinin türk hükümeti tarafından ödenmesi talep edildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;