Türkiye

HDP Sözcüsü Bilgen: Demirtaş kalp spazmı geçirdi

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, cezaevindeki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cumartesi günü kalp spazmı geçirdiğini söyledi.

[Fotoğraf: DHA / Arşiv]

bilgen'in açıklaması, hdp'nin twitter hesabından aktarıldı. buna göre, bilgen, "cumartesi günü sayın demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. eş genel başkanımızın sağlık durumuna ilişkin kaygılarımız var" ifadelerini kullandı.

"demirtaş'ın daha önce de kalp rahatsızlığı geçirdiğine dair raporlar olmasına rağmen gerekli sağlık hizmetinden mahrum bırakılıyor" diyen bilgen,  "demirtaş'ın muayenesinin uygun bir hastanede, tarafsız doktorların denetiminde yapılması için tabipler birliği'ne başvuracağız" açıklamasında bulundu.

demirtaş, cumartesi akşamı gerçekleşen beşiktaş saldırısıyla ilgili olarak bugün avukatları aracılığıyla bir açıklama göndermişti.

demirtaş, mesajında "istanbul'da cumartesi akşamı gerçekleşen acımasız katliamı lanetliyor, kınıyorum. bütün toplumu, halkımızı şiddet karşıtlığında, barış, kardeşlik, demokrasi ve özgürlük duyguları etrafında umutla bir arada durmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;