Çözüm süreci

'HDP top çeviriyor, Kandil patlatmaya çalışıyor'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan çözüm sürecindeki son durum için "HDP top çeviriyor, 4 Şubat'tan beri Kandil de topu patlatmaya çalışıyor" dedi.

Akdoğan iç güvenlik paketi görüşmelerinde yaşanan gerilim nedeniyle muhalefet partilerini eleştirdi. [AA]
başbakan yardımcısı yalçın akdoğan, yunus emre kültür merkezi'ndeki ak parti altındağ ilçe danışma meclisi'nin toplantısında çözüm sürecindeki son durumu ve iç güvenlik paketiyle hakkında değerlendirmelerde bulundu. akdoğan, hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın "top akp'nin sahasında" sözlerine gönderme yaparak durumu yorumladı. hükümetin iradesi ve kararlılığının tam olduğunu dile getiren akdoğan şöyle konuştu:

"ama biz aynı kararlılığı, dürüstlüğü, iradeyi herkesten görmek istiyoruz. bu mesele, seçim hesaplarına kurban edilecek bir mesele değildir. biz meseleyi seçim hesaplarıyla ucuz siyasi hesaplarla ele almıyoruz. on binlerce insan hayatını kaybetmiş; akan kan dursun diyoruz, akan gözyaşı dinsin diyoruz, analar ağlamasın diyoruz. bu, türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için, bekası için bu sorunlardan kurtulmamız gerekiyor. bu yüzden bu süreci başlattık. bülent bey'in dediği gibi top bir süredir hdp'nin sahasında. hdp top çeviriyor, 4 şubat'tan beri kandil de topu patlatmaya çalışıyor. bakalım ne olacak göreceğiz ama hükümet durduğu yerde kararlı bir şekilde dimdik durmaya devam ediyor."

akdoğan iç güvenlik paketine ilişkin kesinlikle yan yana gelemeyecek olanların birlikte hareket ettiğini söyledi: 

"hdp, chp, mhp nasıl meclis'i eylem alanına çevirdiler. nasıl kol kola hareket ediyorlar. nasıl statüko cephesi kurdular, izliyorsunuz. açıkça söylüyorum: bu cephenin arkasında yine vesayet odakları var, paralel yapı var. onlar çalıyor, onlar oynuyorlar. çünkü biliyorlar ki bu reform paketi yasalaştığında türkiye'de darbeler dönemi tarihe karışacak, vesayet özlemleri suya düşecek. ister derin devlet yapılanmaları, ister paralel devlet yapılanmaları, ister kck türü yapılanmalar, onların hiçbirine eyvallah etmeyiz. hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak. bu yüzden vesayetçi anlayışın safında kümelenmiş durumdalar."

akdoğan jandarma'nın içişleri bakanlığı'na bağlanması için 'tarihi bir sivilleşme adımı', emniyet'in yapısındaki değişiklikler için de 'tarihi bir reform hareketi' tanımlamalarında bulundu. 

kaynak: anadolu ajansı

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;