HDP

HDP'li Akdoğan tutuklandı

Hakkında gözaltı kararı olan HDP milletvekillerinden Nihat Akdoğan Hakkâri'de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan HDP Milletvekili Akdoğan tutuklandı. Böylece Hakkâri'nin 3 milletvekili de tutuklanmış oldu.

Konular: Türkiye, HDP

geçen cuma günü 15 hdp'li milletvekili hakkında gözaltı çıkarılmış, aralarında hdp eş genel başkanları selahattin demirtaş ve figen yüksekdağ'ın da olduğu 12'si gözaltına alınmıştı. haklarında gözaltı kararı çıkarılan üç milletvekilinden ikisi, tuğba hezer ve faysal sarıyıldız yurt dışında olduğu için gözaltına alınamadı. içişleri bakanlığı, hdp hakkâri milletvekili nihat akdoğan'la ilgili sürecin ise devam ettiğini açıklamıştı. 

hükümet sözcüsü numan kurtulmuş, bakanlar kurulu tolantısı sonrasında yaptığı açıklamada akdoğan'ın hakkâri'de gözaltına alındığını açıkladı. kurtulmuş, "firari milletvekili sayısı böylece 2'ye düşmüş oldu" dedi. 

yürütülen "terör soruşturması" kapsamında aranan akdoğan, hakkâri kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki depin polis kontrol noktası'nda gözaltına alındı. polisler tarafından hakkâri adliyesi'ne götürülen akdoğan'ın savcılık sorgusu tamamlandı.

akdoğan, sorgunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. hakkâri sulh ceza hâkimliği. akdoğan'ın "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

nihat akdoğan hakkında, "terör örgütü propagandası yapmak", "suç ve suçluyu övmek, "örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" gibi suçlamalar vardı.

hakkâri'nin 3 milletvekili de tutuklu

hakkâri'nin diğer hdp'li milletvekilleri abdullah zeydan ile selma irmak, ankara'daki evlerinde gözaltına alınmış, götürüldükleri hakkâri'de çıkarıldıkları sulh ceza hâkimliği'nce tutuklanmıştı.

geçen cuma gecesi gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen, aralarında hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ve diğer eşbaşkan figen yüksekdağ'ın da olduğu hdp'lilerden 9'u tutuklanmış, 3'ü serbest bırakılmıştı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;