HDP

HDP'liler komisyonu 'Biji Serok Apo' sloganıyla terk ettiler

HDP'liler dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin görüşüldüğü komisyonu "Biji serok Apo" sloganlarıyla terk etti. HDP'liler ayrıca "PKK gerilla marşı" isimli marşı da söyledi.

Konular: HDP, Türkiye

hdp'liler dokunulmazlıkların kaldırılması teklifinin görüşüldüğü komisyonu "biji serok apo - yaşasın önder apo"sloganlarıyla terk etti. milletvekilleri ayrıca "pkk gerilla marşı" olarak bilinen marşı da söyledi.

bu anlar hdp batman milletvekili mehmet ali aslan tarafından kaydedildi ve sosyal medyada yayınlandı.

dokunulmazlıkların görüşüldüğü anayasa komisyonu görüşmesinde önce  akp ve hdp'liler bir kez daha yumruk yumruğa kavga etti. bazı milletvekilleri yaralandı. yaralananlara meclis ambulansları ile müdahale edildi. verilen aranın ardından hdp'lilerin toplantının ertelenmesi talebi oy çokluğu ile reddedildi.

hdp'li milletvekilleri, aranın ardından toplanan anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü tbmm anayasa komisyonu'nu ilerleyen saatlerde terk etti. komisyon toplantısına diğer partilerin milletvekilleri ile devam edildi.

hdp'li vekillerin komisyonu terk etmesinin ardından, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifi, ak parti, chp ve mhp'li vekillerin oylarıyla kabul edildi.

üçüncü kavga

kavgada hdp'li idris baluken'in omuzu çıktı. hastanede müdahale edilen baluken, al jazeera'ya yaptığı açıklamada "böyle giderse daha da felaket olaylar olur" dedi.

kavga, adalet bakanı bekir bozdağ'ın konuşması esnasında başladı. bozdağ'ın önceki toplantıda bazı danışmanların önceki oturumda çıkan kavgaya karıştığını söylemesinin ardında hdp milletvekili garo paylan'ın "hayır yalan söylüyorsunuz" diye bağırdı. hdp milletvekili ayşe acar başaran'ın olan biteni cep telefonuna kaydetmesine tepki gösteren ak parti milletvekillerinin tepki göstermesiyle kavga başladı. komisyon toplantısına 18:30'a kadar ara verildi ancak buna rağmen tartışma sona ermedi.

kavga anı chp milletvekili ali şeker ve hdp mileltvekili ayşe acar tarafından baştan sona kaydedildi ve sosyal medyada yayınlandı.
komisyonun perşembe günü yapılan toplantısında da taraflar kavga etmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;