2015 Genel Seçimi

HDP'nin adayı Mehmet Fırat

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis Başkanlığı için adaylarının Dengir Mir Mehmet Fırat olduğunu açıkladı.

Konular: HDP
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş ankara'daki parti genel merkezindeki genel kurul toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. hdp eş genel başkanı demirtaş, partisinin grup toplantısında, tbmm başkan adayının, mersin milletvekili dengir mir mehmet fırat olmasına karar verdiklerini açıkladı.

demirtaş, mhp'den gelen "sayın öcalan diyen biriyle koalisyon kurmayız" açıklamasını değerlendirmesi istendi. demirtaş buna, " çok ciddiye almıyorum. kendileri nereden meştuiyet alıyorlarsa biz de oradan alıyoruz. eşit milletvekili sayısına sahibiz. herkes bu durumu bilerek konuşursa iyi olur." yanıtını verdi. 

cumhurbaşkanı erdoğan'ın koalisyon kurma çalışmalarından sonuç çıkmazsa erken seçime gidilebileceğine dair açıklamalarını da yorumlayan demirtaş, erken seçimin 'yanlış' olacağını söyledi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;