Türkiye

'Hedefim seçilme yaşının 18 olması'

23 Nisan'da yine gelenek bozulmadı, Başbakan Erdoğan koltuğunu bir günlüğüne ilkokul öğrencisi Göker İnan'a devretti. Erdoğan çocuklarla buluşmasında seçilme yaşını 18'e indirmek istediklerini söyledi.

Konular: Türkiye
'Küçük Başbakan' Göker İnan'ın gazetecilerin sorularına verdiği yanıtlar, Erdoğan'ı güldürdü. [AA]

başbakan tayyip erdoğan 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı vesilesiyle başbakanlık'ın merkez binasında çocuklarla biraraya geldi. hemen yanındaki koltuğa birkaç saatliğine 'başbakan' olan 9 yaşındaki göker inan oturdu.

erdoğan çocuklara şu sözlerle hitap etti:

"meclis 94 yıl içinde hayallerini gerçekleştirdi. türkiye büyük millet meclisi türkiye'nin kalbidir. göreve geldiğimizde 30 olan seçme ve seçilme yaşı 25'e indi. seçme ve seçilme yaşının 18 olması benim hedefimdir. ab ülkelerinde seçme ve seçilme yaşı 18."

başbakan erdoğan bu sırada 9 yaşındaki göker'e dönerek, "sayın başbakanım şimdi bu 18'i medya yazmaya başlar" diye espri yaptı.

erdoğan sözlerine, "ne yapıyorsak sizlere daha iyi bir gelecek için. her çocuğumuzu okulla buluşturmuş durumdayız" diyerek devam etti. erdoğan, ders kitaplarının ak parti'nin iktidarı döneminde ücretsiz dağıtılmaya başlandığını da sözlerine ekledi.

"ağaçlardan, sokaklardan asla kopmayın"

erdoğan çocuklara öğütler de verdi.

"çocuklar, bilgisayarın ve internetin esiri olmayın. onlar size değil siz onlara hükmedin. ağaçlardan, topraktan, sokaklardan asla kopmayın. gerektiğinde çamurun, çimenin üstünde yuvarlanın. güzelim oyun saatleri bir ömre bedeldir. ben de o günlere dönmek istiyorum ama mümkün değil. ben de torunlarımla çimenlerin üstünde oynuyorum, bu hafta da oynadım. büyüdüğünüzde oyuna fırsatınız olmayacak, şimdiden doya doya oynayın."

erdoğan daha sonra, "sözü sayın başbakan'a bırakıyorum" diyerek 9 yaşındaki göker inan'a döndü. göker inan başbakan'a teşekkür etti, başbakan da çocuğu öptü.

ardından gazeteciler 'küçük başbakan'a sorular sordu.

erdoğan, twitter cevabını alkışladı

ilk soru cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgiliydi. 9 yaşındaki göker inan, "ben kalkınca bunu, koltuğun gerçek sahibi olan başbakan'a sorun" dedi. erdoğan da, "düşündü ama sözü de gediğine koydu" diyerek güldü.

9 yaşındaki göker inan, "bunlar başbakan olarak son fotoğraflarınız olur mu?" sorusuna ise "olur" diye cevap verdi.

bir soru da sosyal paylaşım siteleriyle ilgili tartışmalardı. göker inan, "twitter'ı biliyor musunuz? tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna, "biliyorum ama kullanmıyorum, ailem izin vermiyor" diye cevap verdi. başbakan erdoğan bu cevap üzerine gazetecilere, "benden de alkış bekliyor musunuz" diye sordu ve çocuğu alkışladı.

son soru da, "başkanlık tartışmaları var. türkiye'nin ilk başkanı olmak ister misiniz" oldu. göker inan'dan, "istemem, hayatımdan memnunum" cevabı geldi.

'küçük başbakan' cevapları kısa tutunca, başbakan tayyip erdoğan gazetecilere, "çok konuşandan da rahatsızsınız, az konuşandan da... anlamadım ki" dedi.

sorular ve cevaplar bitince çocuklar başbakan'a çiçek verdi, başbakan da çocuklara hediyeler dağıttı.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;