TBMM

Hem tezkere hem yemin

TBMM Genel Kurulu, 2 Ekim'de süresi dolacak Irak ve Suriye tezkeresini görüşmek üzere 3 Eylül'de olağanüstü toplanacak. Oturumda geçici seçim hükümetinin bağımsız bakanları da yemin edecek.

Konular: Türkiye

ak parti grup başkanvekilleri, geçen yıl 2 ekim’de çıkarılan 'suriye ve irak tezkeresinin' süresinin bir yıl daha uzatılmasını görüşmek üzere tbmm genel kurulu’nu 3 eylül perşembe günü saat 13.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

türk silahlı kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlar için yabancı silahlı kuvvetlerin türkiye'de bulunmasını içeren başbakanlık tezkeresi, 21 ağustos’ta meclis başkanlığı’na sunulmuştu.

207 vekil imzaladı

olağanüstü toplantı çağrısı, ak parti grup başkanvekilleri ahmet aydın, doğan kubat, mahir ünal ve ilknur inceöz'ün de aralarında bulunduğu 207 ak partili milletvekilinin imzasını taşıyor.

başvuru metninde tezkerenin amacının, “türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik terör tehdidi ve her türlü güvenlik riskine karşı uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli her türlü tedbiri almak, irak ve suriye’deki tüm terörist örgütlerden ülkemize yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek ve kitlesel göç gibi diğer muhtemel risklere karşı ulusal güvenliğimizin idame ettirilmesini sağlamak” olduğu anımsatıldı.

yeni bakanlar da yemin edecek

ak parti grup başkanvekili doğan kubat, "ak parti grubu olarak bu konuyu değerlendirip bunun görüşülmesi ve bir yıl süreyle uzatılmasına yönelik gerekli genel kurul iradesinin ortaya çıkması bakımından perşembe günü tbmm'yi olağanüstü toplantıya çağırdık" dedi.

kubat başvuru öncesi diğer siyasi parti gruplarına konuyla ilgili gerekli bilgilendirmenin yapıldığını söyledi.

ayrıca olağanüstü toplantıda geçici seçim hükümetinin bağımsız bakanları da göreve başlamak için meclis'te huzurunda yemin edecek.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;