Türkiye-ABD ilişkileri

'Her türlü desteği vermeye hazırız'

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Michael Pence ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Suriye rejimine ABD tarafından verilen karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade etti ve bu yolda Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

[Fotoğraf: AA]

başbakan binali yıldırım, abd başkan yardımcısı michael pence ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. cuma günü gerçekleştirilen görüşmeyle ilgili başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, başbakan yıldırım, suriye rejiminin idlip'teki kimyasal saldırıyla işlediği insanlık suçuna karşı abd tarafından verilen zamanlı karşılığın insanlık vicdanına ve dünya kamuoyunun hislerine tercüman olduğunu ifade etti.

yıldırım'ın abd'den suriye meselesine daha fazla ağırlık koymasını beklediğini ve bu yolda türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirttiği öğrenildi.

başbakan yıldırım'ın bu gelişmeler ışığında türkiye'ye doğru bir göç hareketi ihtimalini de göz önünde bulundurarak suriye'de güvenli bölge tesis edilmesi seçeneği üzerinde daha fazla durulması gerektiğini de vurguladığı kaydedildi.

abd başkan yardımcısı pence'in ise, abd'ye verdiği destekten dolayı türkiye'ye teşekkür ettiği, türkiye ile diyalog ve işbirliğine önem verdiklerini, suriye'deki sınamalar karşısında işbirliğinin önümüzdeki dönem daha da geliştirilmesini arzu ettiklerini ve suriye'deki insani krizi de göz önünde bulunduracaklarını ifade ettiği öğrenildi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;