Asya - Pasifik

'Hesabındaki paralar bağış'

Malezya'daki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, Başbakan Necip Rezak'ın şahsi hesabındaki 700 milyon doların kaynağının kamu fonları değil şahsi bağışlar olduğunu açıkladı.

Konular: Asya - Pasifik
Malezya Başbakanı Necip Rezak. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

malezya'daki yolsuzlukla mücadele komisyonu, fonlar ve bağışçılarla ilgili detaylı bir raporun başsavcılığa gönderildiğini belirtti.

açıklamada, "incelememiz, başbakan'ın hesaplarına aktarıldığı anlaşılan 700 milyon doların bağışçılardan geldiği, 1mdb fonlarından gelmediğini göstermiştir" denildi.

komisyon açıklamasında, polis ve merkez bankasının, devlete ait 1malaysiadevelopment bhd (1mdb) adlı yatırım şirketine yönelik soruşturmalarının devam ettiği belirtildi.

the wall street journal, bir ay önce yaklaşık 11 milyar dolar borcu olan 1mdb şirketiyle ile ilgili soruşturmada yer alan belgelerin, şirkete bağlı ajanslar, bankalar ve kuruluşlar arasında transfer edilen 700 milyon doların, son olarak başbakan necip rezak'a ait 5 ayrı kişisel hesaba aktarıldığının gösterdiğini ileri sürmüştü.

rezak, herhangi bir kanıta dayandırılmayan bu iddiaları, malezya'nın 29 yıl iktidarda kalan eski başbakanı mahathir muhammed'in ortaya attığını savunmuştu. necip rezak, muhammed'in, "ülkenin demokratik yollarla seçilmiş başbakanını devirmek için siyasi bir sabotaj kampanyası" yürüttüğünü söylemişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;