Türkiye

'Hiç zaman kaybetmeden'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketinde yer alan düzenlemeler için taslaklarının hazır olduğunu söyledi

demokratikleşme paketinin açıklanmasının ardından sıra uygulama için atılacak adımlara geldi. ankara’da katıldığı bir panelde gazetecilerin sorularını yanıtlayan adalet bakanı sadullah ergin “hiç zaman kaybetmeden bunların adımları gelecek. hemen pratik olanlar şu anda hazırlanıyor. ama yasa gerektirenlerin taslak metinleri elimizde hazır. bunların son redaksiyonlarını yapıyoruz” dedi.

'farklı öneriler değerlendirilir'

bakan ergin, pakette yer alan bazı düzenlemeler ile ilgili gelecek önerileri değerlendirmeye hazır olduklarını belirtti, örnek olarak ise seçim sistemini verdi. adalet bakanı, “mesela seçim sistemi ve barajla ilgili hususu biz seçenekli olarak paylaştık kamuoyuyla. bakarsınız kamuoyundan ya da değişik siyaset kurumlarından farklı öneriler gelebilir. bunlar da elbetteki değerlendirilir” diye konuştu.

sadullah ergin nefret ve ayrımcılık suçları ile ilgili yapılacak düzenlemeler ile ilgili sorulara da yanıt verdi, agit, avrupa konseyi ve evrensel hukuk kuralları ilkelerinin esas alınacağını söyleri. türk ceza kanunu’nda ağırlaştırılmış cezalar öngören ve genelde literatürde nefret suçu olarak adlandırılan uygulamaya yer verileceğini belirten ergin, “farkındalığı biraz artıracak ve bu konuda toplumun dikkatini yoğunlaştıracak çalışmalar var. bir de herkesin yaşam tarzının müdahale edilemez olduğuna dair bir takım düzenlememiz olacak. bunlar da devletin kamu güvencesi altında olacak” diye konuştu. 

kaynak:aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;