Doping

Hidayet Türkoğlu'na doping cezası

Orlando Magic formasını giyen Türk basketbolcu, yasaklı madde kullanmasından dolayı 20 maç ceza aldı.

Konular: NBA

Haberin Öne Çıkanları

20 maç ceza

8. basketbolcu

Maaş alamayacak

Hidayet Türkoğlu, NBA'de dopingden en çok ceza alan basketbolcu oldu. [Reuters]

amerikan ulusal basketbol ligi (nba) takımlarından orlando magic'te forma giyen türk basketbolcu hidayet türkoğlu doping yaptığı gerekçesiyle 20 maç ceza aldı. nba'de daha önce hiçbir oyuncuya yasak madde kullandığı için bu kadar uzun ceza verilmemişti.

"metenolon" adlı yasaklı maddeyi kullandığı tespit edilen türkoğlu, "geçen yaz türkiye'ye dönerken, antrenörümün omuzumdaki sakatlığın daha çabuk iyileşmesi için verdiği ilacı almıştım. bu ilaçların yasaklı madde içerdiğini bilmiyordum" dedi.
 
en yaygın doping türlerinden biri olan anabolik stereoid sınıfından olan"metenolon" kas gücünü artırmaya yarıyor.
 
sezonun ilk maçında eli kırılan ve uzun süreden beri sakatlığından dolayı forma giyemeyen hidayet türkoğlu'nun cezası çarşamba gecesi oynanan atlanta hawks maçıyla başladı. ünlü basketbolcu cezası boyunca kulüpten maaş alamayacak. 

geçen sezonun son 10, bu sezonun da ilk 28 maçında sakatlıklar nedeniyle forma giyemeyen hidayet türkoğlu'nun 20 maçlık cezası sona erdiğinde nba sezonunda sadece 11 maç kalmış olacak. 
 
hidayet türkoğlu aynı zamanda, nba tarihinde yasaklı madde kullanımından ceza alan sekizinci oyuncu oldu. 
 
nba'de daha önce oj mayo, darius miles, lindsey hunter, soumalia samake, matt geiger ve don maclean performans arttırıcı madde kullanımından cezaya çarptırılmıştı. magic'te 2009 yılında da rashard lewis, testesteron kullanımı nedeniyle 10 maç ceza almıştı.

aldığı cezanın ardından bir basın toplantısı düzenleyen orlando magic basketbolcusu "vücuduma giren maddelerin tüm sorumluluğunu üstüme alıyorum. bu tamamen benim hatam. takımım ve lig organizasyonundan, takım arkadaşlarımdan ve orlando magic taraftarlarından özür diliyorum. biliyorum, birçok insanı hayal kırıklığına uğrattım. hatam için gerçekten çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 
 
orlando magic genel menajeri rob hennigan ise "hidayet bilmeden yasaklı madde kullandı. nba listesinde 125 yasaklı madde var ve oyuncularımızı bu maddelerle ilgili eğitmek için uzun süreler harcıyoruz ve harcamaya da devam edeceğiz. bunun istenmeden yapılan bir hata olduğuna eminiz" diye konuştu. 
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;