Transfer

Higuain 90 milyon euro'ya Juventus'ta

İtalya'da son yıllarda şampiyonluklara ambargo koyan Juventus, Napoli'de forma giyen Arjantinli golcü Gonzalo Higuain'i rekor fiyatla transfer etti.

Konular: Spor, Futbol, Serie A
Higuain Real Madrid'de de oynadı [Getty]

juventus, resmi internet sitesinden "hoş geldin pipita" başlığıyla yaptığı açıklamada, 28 yaşındaki higuain'i, gelecek iki sezonda ödenmek üzere 90 milyon euro serbest kalma bedeliyle transfer ettiğini duyurdu.

açıklamada, arjantinli golcü oyuncunun, juventus ile 5 yıllık kontrat yaptığı kaydedildi.

bu arada, yıldız futbolcunun juventus'a transferini ilk duyuran, son 3 sezondur formasını giyip, geçen yıl 36 golle gol kralı olduğu eski takımı napoli oldu. napoli, twitter hesabından yaptığı açıklamada, juventus'un, higuain'in sözleşmesindeki serbest kalma bedeline ilişkin maddeden yararlanarak, transferi bitirdiğini belirtti.

italyan basını, kendisini 5 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan gonzalo higuain'in yıllık 7,5 milyon euro kazanacağını yazdı. basın, önceki gün de higuain'in, ispanya'nın başkenti madrid'de sağlık kontrolünden geçtiğini ve italya'nın torino şehrinde de kalacağı evi seçtiğini yazmıştı.

italya'nın en pahalısı higuain

napoli'ye, higuain için 90 milyon euro ödeyen juventus'un son yıllarda izlediği transfer politikasında, verdiği bu meblağ en yüksek bonservis bedeli olarak kayıtlara geçti. 

kendisi için verilen astronomik serbest kalma bedeliyle higuain, "italya serie a'da en fazla bonservis bedeli ödenen oyuncu" unvanının sahibi oldu.

ayrıca higuain, dünyada, 2013-2014 sezonunda real madrid'in, ingiliz takımı tottenham'dan 101 milyon avro ile aldığı galli oyuncu gareth bale ve 2009-2010 sezonunda manchester united'dan, real madrid'e 94 milyon euro'ya transfer olan portekizli cristiano ronaldo'dan sonraki en pahalı üçüncü transfer konumuna yükseldi.

bu transferin ardından pogba'nın manchester united'a transfer olma ihtimali daha da yükseldi.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;