Gülen örgütü soruşturmaları

‘Himmet’ operasyonunda tutuklama talebi

Gülen Cemaati’ne "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 46 şüpheliden, Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya'nın da aralarında olduğu 44 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi.

soruşturmanın yürütüldüğü anadolu örgütlü, kaçakçılık ve mali suçlar soruşturma bürosu’nda görevli 5 cumhuriyet savcısı tarafından 46 şüphelinin ifadeleri alındı. şüphelilerden 2'sini serbest bırakan savcılık, 44 şüpheliyi, "terör örgütü fetö/pdy'ye üye olmak", "terör örgütüne finansman sağlamak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçtan kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliği'ne sevk etti.

tutuklamaya sevk edilen şüpheliler arasında dumankaya inşaat yönetim kurulu başkanı uğur dumakaya, murahhas üyesi halit dumankaya ile yönetim kurulu üyeleri semih serhat dumankaya ve ayla dumankaya pirinççi ile fetö'nün "maltepe ilçe imamı" olduğu ileri sürülen ahmet a. da var.

dumankaya inşaat'ın yönetim kurulu üyeleri, savcılık sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. gözaltına alınan ve tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin, himmet hesabı açan, bu hesabı kullanan ve bunlara finansman sağlayan iş adamları olduğu ileri sürüldü.

soruşturma süreci

anadolu cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında bank asya çalışanları, fetö/pdy yöneticileri, iş adamları ve bazı vatandaşların da bulunduğu 140 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

karar kapsamında, istanbul emniyet müdürlüğü mali suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekiplerince istanbul merkezli 9 ilde yürütülen operasyonda, 107 kişi gözaltına alındı.

vatan caddesi'ndeki istanbul emniyet müdürlüğü’nde işlemleri devam eden 107 şüpheliden küçük çocukları olan 4 kadın, biri kanser hastası 5 şüpheli önceki gün savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

gözaltındaki 102 şüpheliden, istanbul emniyet müdürlüğü mali suçlarla mücadele şube müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan 55 kişiden 11'i çarşamba günü savcılıkça serbest bırakılırken, bank asya çalışanı olduğu öğrenilen 44 kişi anadolu adalet sarayı'na sevk edildi.

soruşturmayı yürüten savcılık, 44 kişiden 9'unu tutuklama, 17'sini de adli kontrol talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk etti, diğer 18 kişiyi de serbest bıraktı.

nöbetçi hâkimliğe çıkarılan 26 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 22'si de adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;