Hindistan

Hindistan'da cenaze izdihamı

Müslüman dini lider Syedna Muhammed Burhanuddin'in için düzenlenen cenaze töreninde 18 kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Konular: Asya - Pasifik

hindistan'da şiilerin ruhani lideri syedna muhammed burhanuddin'in cenaze töreninde izdiham meydana geldi. polis kaynakları, burhanuddin için düzenlenen törene katılanların birbirin ezmesi sonucu az 18 kişini öldüğünü, 50 kişinin ise yaralandığını ifade etti. 

yaralananların bir bölümü, ayakta tedavi edilmelerinin ardından taburcu edildi. ancak çoğunluğu mumbai'de tedavi edilenlerin büyük bir bölümüne yönelik müdahale halen sürüyor.

hindistan televizyonları, izdihamın yaşandığı dakikaları canlı yayında aktardı.

görüntülerden, ölümlerin çok sayıda insanın tören alanına girmeye çalışması sonucu gerçekleştiği anlaşılıyor. 

'bu kadar kalabalık beklemiyorduk'

polis kaynaklarına göre, mumbai'de gerçekleşen törene onbinlerce kişinin katıldı. polis, töreni düzenleyenlerin de kendilerinin de bu denli büyük bir kalabalık beklemediklerini ifade etti. 

102 yaşında hayatını kaybeden syedna muhammed burhanuddin, davudî ismailîliler için önemli bir figürdü. liderin 100'üncü yaşı da onbinlerce kişinin katıldığı törenlerle kutlanmıştı. 

geçen ekim ayında düzenlenen hindu cenazesinde ise 115 kişi hayatını kaybetmişti. 

kaynak: ajanslar 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;