Dünya

Hindistan'da hastane yandı

Kolkata şehrinde kurtarma ekipleri, yoğun duman yüzünden müdahalede gecikti. Çoğunluğu hastaların oluşturduğu en az 88 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Öne Çıkanları

Ölü sayısı artıyor

Bir çok hasta vardı

'Sebep oksijen tüpü'

Yedi katlı binada çıkan yangını söndürme çalışmaları, yoğun dumanın yarattığı güçlükle birlikte devam ediyor. [Reuters]

hindistan'ın doğusunda bulunan kolkata şehrindeki yedi katlı hastanede yangın çıktı. yetkililer, ölü sayısının 88'e yükseldiğini duyurdu.

amri hastanesi'nin müdür yardımcısı satyabrata upadhyay, ölü sayısını doğruladı ve ölenlerin üçünün de hastane personeli olduğunu bildirdi. 

al jazeera'ya konuşan batı bengal eyaleti yetkilisi ahmet cavit han, yangının nedeninin henüz bilinmediğini ancak oksijen tüpü gibi yanıcı maddelerin bulunduğu bodrum katında çıkmış olduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. 
 
yedi katlı binada çıkan yangını söndürme çalışmaları sürerken, yoğun duman kurtarma çalışmalarını güçleştirdi. kentsel gelişim bakanı firhad hakim, hastaneye yangın köprüsü ve merdivenle ulaşılmakta zorluklar çıktığını, bu sebeple de kurtarma operasyonunun geciktiğini dile getirdi. 
 
'yangın alarmı çalışmadı' 
 
al jazeera'ya konuşan gazeteci sadia azim, yaşananların 'büyük bir trajedi' olduğunu söyledi. azim ayrıca, hastanede yangın söndürmek için ekipman bulunmadığını ve yangın alarmı da çalmadığını açıkladı. 
 
aynı hastanede 2008 yılında da yangın çıkmış, bir çok kişinin yaralandığı olayda hayatını kaybeden olmamıştı. 
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;