Soçi 2014

Hindistan'ın cezası kaldırıldı

Soçi Kış Olimpiyatları'na katılan Hint sporcular yarışlara ve kapanış seremonisine kendi bayraklarıyla çıkabilecek.

Üç Hintli sporcu Soçi'ye 'bağımsız' olarak gelmişlerdi. [Getty Images]
uluslararası olimpiyat komitesi (ioc) hindistan olimpiyat birliği başkanlık seçimlerinde usülsüzlük yapıldığı için dünyanın en kalabalık ikinci ülkesini tüm olimpik organizasyonlardan men etmişti.

bu yaptırımın ardından hint sporcuların herhangi bir olimpik organizasyonda hindistan bayrağı ile yarışamayacakları açıklanmıştı. soçi'de düzenlenen kış olimpiyatları'nın 7 şubat'taki açılış seremonisinde de üç hintli sporcu olimpiyat bayrağının altında 'bağımsız' olarak oyunlara katıldı.

fakat görüşmelerin ardından uluslararası olimpiyat komitesi icra kurulu yasağı kaldırdı. sporcular 23 şubat'taki kapanış seremonisinde kendi ülke bayrağını taşıyabilecek. olimpiyat köyü'nde de hindistan bayrağı göndere çekilecek. kararla hindistan olimpiyat birliği, süren bir olimpiyat oyunu esnasında cezası kaldırılan ilk milli olimpiyat komitesi olarak tarihe geçti

uluslararası olimpiyat komitesi'nin hint üyesi randhir singh "bu sporcularımız atletler için harika bir haber" açıklamasını yaptı. yeni yönetimin genel sekreteri rajeev mehda ise "bu takımımız için çok iyi bir başlangıç" diye konuştu.

ioc, hindistan'a adli sabıkası bulunan abhey singh chautala'yı tek aday göstererek, olimpiyat kurallarını çiğnediği gerekçesiyle organizasyonlarından men cezası vermiş, ismi yolsuzluğa karışan lalit bhanot'un da üyelikten çıkarılmasını istemişti.

hindistan olimpiyat birliği pazar günü yeni bir yönetim oluşturdu, dünya squash federasyonu başkanı narayna ramachandran başkan seçildi. seçim bu kez uluslararası olimpiyat komitesi üyesi robin mitchell'ın gözetiminde gerçekleşti. 

kaynak: ajanslar

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;