2014 Dünya Kupası

Hırvatistan Kamerun'u yıktı

Dünya Kupası A Grubu’nda Hırvatistan’a 4-0 yenilen Kamerun, gruptan çıkma şansını yitirdi. 50'nci dakikada on kişi kalan Afrika temsilcisini yenen Hırvatistan’ın gollerini Olic, Perisic ve Mandzukic (2) attı.

Konular: Spor, Futbol
Takımının üçüncü ve dördüncü gollerini atan Mandzukic, skoru belirleyen isim oldu. [Fotoğraf: Reuters]

ilk maçlarında brezilya’ya yenilen hırvatistan ve meksika’ya kaybeden kamerun, a grubu ikinci maçında karşı karşıya geldi. hırvatistan, 50 dakika boyunca 10 kişi oynayan rakibine fark atarak kamerun’un turnuvaya veda etmesini sağladı.

maçta ilk gol 11’inci dakikada ivica olic’ten geldi. sağ kanattan gelişen hırvatistan atağında ivan perisic savunmadan dönen topu kontrol etti. arka direğe hareketlenen ivica olic, perisic’in pasını filelerle buluşturdu.

40’ıncı dakikada barcelona forması giyen alexandre song, topsuz alanda mario mandzukic'in sırtına dirsek attı. song'un oyundan atılmasıyla kamerun 10 kişi kaldı. bu dakikadan sonra hırvatistan oyunu kontrol altına aldı.

ikinci yarının başında galatasaray forması giyen kamerunlu defans oyuncusu dany nounkeu, takım arkadaşı aurelien chedjou’nun yerine oyuna girdi.

ancak bu değişiklik ve geçen sezon konyaspor’un kalesini koruyan charles itandje, ikinci yarıdaki hırvatistan gollerine engel olmadı.

48’inci dakikada kaleci charles itandje’ın degajının ardından sol kanatta topu kapan ivan perisic ceza sahasına girdi. perisic yaklaşık 45 metre sürdüğü topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.

bayern münih’in hırvat golcüsü mario mandzukic, 61’de pranjic’in kullandığı korner atışında topu kafasıyla kaleye gönderdi; fark üçe çıktı.

73’üncü dakikada tekrar sahneye çıkan mandzukic, kaleciden dönen topu boş kaleye göndererek kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı.

70’inci dakikada oyuna giren fenerbahçeli golcü pierre webo’nun da çabaları skoru değiştirmeye yetmedi ve maç 4-0 sona erdi.

a grubu’ndan çıkma şansını yitiren kamerun son maçını 23 haziran’da brezilya ile oynayacak. hırvatistan ise aynı gün meksika’yla karşı karşıya gelerek gruptan çıkma mücadelesi verecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;