Türkiye

Hizbullah: Misli ile karşılık verilecek

Kobani protestoları sırasında Hüda Par ve HDP yanlılarının karşı karşıya gelmesinin ardından Hizbullah, PKK'yı suçladı; "Bu savaş ilanıdır, seyirci kalmayacağız... Müslüman kardeşlerimize yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir" diye açıklama yaptı.

Konular: IŞİD, PKK, Türkiye, Suriye
Olaylarda 34 kişi hayatını kaybetti. [Fotoğraf: Reuters]

kobani'ye yönelik işid saldırılarıyla ilgili, başta güneydoğu anadolu'daki şehirler olmak üzere türkiye'nin bazı kentlerinde 7 ekim salı günü başlayan olaylar sırasında diyarbakır ve batman'da hdp ve hüda par yanlıları karşı karşıya geldi. olaylarla ilgili pkk'yı suçlayan hizbullah, "müslüman kardeşlerimize bugüne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi, bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir" dedi. 

hizbullah'a yakın www.huseynisevda.biz adlı internet sitesinden yapılan açıklamada, hüda par ve islami stk’ların sadece islami kimliklerinden dolayı hedef alındığı belirtildi, "hedef alınan bu müslümanlar, işid ile organik bir bağlarının olmadığını defalarca kamuoyuna deklare etmelerine rağmen pkk ve türevlerinin ısrarla onları işid olarak lanse etmeleri tamamıyla bir iftira ve savaş taktiğidir" ifadesi kullanıldı. 

açıklama şöyle devam etti: 

"bu durum çok açık ve net bir şekilde ortadayken ve karşılıklı çatışma değil, tek taraflı bir saldırı söz konusuyken, bir kısım medya ve bazı kesimler bunu ısrarla pkk – hizbullah çatışması şeklinde göstermeye ve bu şekilde bilinçli olarak toplum zihninde yanlış bir algı oluşturmaya çalıştılar.

bölgeyi, halkımızı ve saldırganları çok iyi tanıdığımız ve söz konusu saldırıların ne anlama geldiğini çok iyi bildiğimiz için bunun bir savaş ilanı olduğunu ve buna seyirci kalamayacağımızı kamuoyuna duyurduk.

bu insanlık dışı saldırılar karşısında islami duyarlılık sahibi müslüman kardeşlerimizin gösterdikleri müspet tepki ve duyarlılıktan dolayı allah razı olsun. müslüman kardeşlerimiz şunu kesinlikle bilsinler ki; hiçbir zaman saldırgan taraf olmadık ve saldırıyı teşvik etmedik. ancak müslüman kardeşlerimize bugüne kadar yapılan saldırılara karşılık verildiği gibi, bundan sonra da yapılacak saldırılara en azından misli ile karşılık verileceği bilinmelidir."

hizbullah geçmişteki girişimlerden edindikleri tecrübeyle, arabuluculuk girişimlerinden de bir sonuç çıkmayacağını söyleyebileceklerini belirtti.

salı günü başlayan olaylarda çeşitli illerde 34 kişi öldü. diyarbakır'da ölenlerin sayısı ise 14.  

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;