Bundesliga

Hoffenheim Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor

Bundesliga'da 29 yaşındaki teknik adam Nagelsmann'ın çalıştırdığı Hoffenheim, tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı garantiledi.

Konular: Spor, Futbol
Nagelsmann 1987 doğumlu [Getty]

sinsheim kentindeki rhein-neckar arena'da oynanan karşılaşmada hoffenheim, 90. dakikada benjamin hübner'in attığı golle eintracht frankfurt'u 1-0 mağlup etti. ev sahibi ekipte, türk futbolcu kerem demirbay 79 dakika oyunda kaldı.

bu galibiyetle 31 hafta sonunda puanını 58'e yükselten hoffenheim, borussia dortmund'un bir puan önünde 3. sırada yer aldı. 41 puanı bulunan eintracht frankfurt ise 11. sıraya geriledi.

ligin beşincisi hertha berlin ile puan farkını 12'ye çıkaran hoffenheim, ilk 4 sırada kalmayı garantilerken, 29 yaşındaki teknik direktörü julian nagelsmann yönetiminde tarihinde ilk kez şampiyonlar ligi'nde oynamaya hak kazandı.

bundesliga'da ilk 3'te yer alan ekipler uefa şampiyonlar ligi'nde direkt, 4. takım ise eleme oynayarak katılacak.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;