Bundesliga

Hoffenheim'ın 29'luk teknik direktörü Nagelsmann

Avrupa'nın yenilgisiz tek takımı Hoffenheim'ı bu sene 29 yaşındaki Julian Nagelsmann çalıştırıyor. Genç teknik adam bugünlerde övgüleri topluyor.

Konular: Spor, Futbol
Nagelsmann 1987 doğumlu [Getty]

29 yaşındaki julian nagelsmann, hoffenheim'ın başına geçen sezonun ortasında geldi ve zor durumda takımın ligde kalmasını sağladı. transfer sezonunu iyi geçiren ve takımı tanıyan nagelsmann'ın hoffenheım'ı 21 haftası geride kalan bundesliga'da 31 puanla üçüncü sırada. zirvedeki bayern'den 12 puan uzakta ama avrupa'nın önde gelen ligleri arasında yenilgi yüzü görmeyen tek takım. 

bundesliga'nın en genç teknik direktörü, eski bir futbolcu. fakat kariyeri 20 yaşında bitmek zorunda kalan bir futbolcu. ausgburg'un 2. takımında forma giyerken dizinden sakatlanan stoper nagelsmann, futbolculuğu bıraktı ama futboldan kopamadı. 2008'de augsburg'un genç takımını çalıştıran, dönemin dortmund teknik direktörü thomas tuchel'in yanında asistan olarak göreve başladı. daha sonra 1860 münih ve hoffenheım'ın 17 yaş altı takımlarında yardımcı antrenörlüklerinin ardından 2013-14'te hoffenheım'ın 19 yaş altı takımı'na terfi etti. ilk sezonunda takımı şampiyon yaptı, ikinci yılında da takım ikinci oldu. 

takımda 3 futbolcu ondan genç

a takımda huub stevens sağlık sorunları nedeniyle görevi bırakınca, hoffenheim'ın a takımı'nın başına geçti. nagelsmann, bundesliga'daki ilk maçına, 2015-2016 sezonunun 21. haftasında çıktı. huub stevens'tan görevi devraldığında 14 puanla 17. sırada yer alan hoffenheim'ın, kalan 13 haftada 23 puan alarak ligi 15. tamamlamasında başrolü üstlendi.

23 temmuz 1987 doğumlu nagelsmann, hoffenheim'da teknik direktörlüğünü yaptığı 3 futbolcudan genç. 29 yaşındaki teknik adam, takımın kalecisi alexander stolz'dan 4, orta sahada oynayan eugen polanski'den bir ve pirmin schwegler'den 4 ay genç.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;