Hollanda

Hollanda futbol liginin başlaması tehlikede

Hollanda polisinin cumartesi günü yapacağı iş bırakma eyleminin devam etmesi halinde Hollanda Birinci Futbol Ligi'ndeki ADO Den Haag-PSV maçı ertelenecek.

Konular: Spor, Futbol, Hollanda, Avrupa
[Fotoğraf: Getty / Arşiv]

hollanda'da polisin çalışma şartlarının iyileştirilmesi amacıyla hafta sonunda yapılacağını duyurduğu iş bırakma eylemi, hollanda birinci futbol ligi'nin (eredivisie) başlamasını tehlikeye soktu.

eredivisie'de fikstür gereği cumartesi günü oynanması gereken geçen sezonun şampiyonu psv ile ado den haag arasındaki maçın ertelenebileceği belirtildi.

lahey belediyesi, kentlerinde 8 ağustos cumartesi yapılacak söz konusu karşılaşmaya polisin eyleminin sürmesi halinde izin verilmeyeceğini duyurdu.

belediyeden yapılan açıklamada, kararın polis ve savcılıkla yapılan görüşmeler sonunda alındığına işaret edildi. 

ilk hafta maçlarının oynanacağı diğer şehirlerdeki yerel yönetimlerin nasıl bir karar alacağının ise en geç salı günü netleşmesi bekleniyor.

polis sendikası, üç ayı aşkın bir süredir bakanlıkla yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde istedikleri sonucun alınamaması üzerine hafta sonu oynanacak maçlarda görev almama kararı verildiğini açıklamıştı.

hollanda'da geçen mayıs ayında feyenoord ile vitesse takımları arasındaki mücadele de bu sebeple ertelenmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;