Hollanda

Hollanda'da sahte silahla televizyon baskını

Hollanda'da, 19 yaşında silahlı bir kişi, NOS televizyonunun Hilversum kentindeki stüdyosunu bastı. Yayında konuşmak istediğini söyleyen kişi, polis tarafından yakalandı. Silahın sahte olduğu ortaya çıktı.

Konular: Avrupa
Sahte silahlı kişi, yönlendirildiği bir stüdyoda polisler tarafından yakalandı. [Fotoğraf-AFP]

hollanda polisi, bir güvenlik görevlisini rehin alarak nos televizyonunun binasına giren şahsın, yerel saatle 20.00’de yayınlanan haber bülteninde bir süre konuşmak istediğini açıkladı.

tamamen boşaltılan binadaki bir stüdyoya yönlendirilen şahıs polisler tarafında yakalanırken, televizyon kanalının yayınlarına bir süre ara verildi.

başsavcı johan bac olayla ilgili basın toplantısında, hilversum kentindeki polis bürosunda ifadesi alınan saldırganın 19 yaşında, hollanda’nın zoetermeer şehri doğumlu ve pijnacker kentinde oturduğunu açıkladı.

sözcü, silahlı kişinin kökeni konusunda bilgi vermezken, hilversum belediye başkanı pieter broertjes, televizyon binasının bulunduğu medya merkezinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını bildirdi.

hilversum polisi ise zahzah'ın elindeki susturucu takılmış silahın sahte olduğunu duyurdu.

nos televizyonu saldırganın yanında bir mektup bulunduğunu ve mektupta yalnız olmadığının yazıldığını açıklamıştı. televizyon kanalının internet sitesinde de yayınlanan mektupta, ülkenin farklı yerlerine patlayıcılar yerleştirildiği ve ayrıca bilgisayar korsanlarının siber saldırı düzenleyeceğine ilişkin ifadeler yer almıştı. 

kaynak: aa ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;