Kültür-Sanat

Hollywood ikonları açık artırmada

Dünyanın en büyük sanat galerilerinden biri olan Christie’s, Hollywood’un ikonlaşmış yıldızlarının fotoğraflarını açık artırma ile satışa çıkardı.

Konular: Kültür-Sanat
Müzayedede yer alan Johnny Depp fotoğrafı, Mark Seliger imzası taşıyor ve yaklaşık 2-3 bin Sterlin değerinde. [Christie's arşivi]

christie’s bu yaza yılın en çok konuşulacak açık artırmalarından biri ile girmeye hazırlanıyor. modern sanatın en büyük pazarlarından birini elinde tutan dünyanın sayılı müzayede evlerinden christie’s, ‘yıldız’ fotoğrafları çeken ‘yıldız’ fotoğrafçılardan hazırladığı bir seçki ile ‘hollywood icons’ müzayedesini başlattı.

internet üzerinden 11 haziran 2014’e kadar devam edecek olan müzayedede başlangıcından bugüne hollywood yıldızlarının, kültleşmiş fotoğrafları açık artırma ile satışa çıkıyor. bugüne dek yalnızca ‘online’ olarak internet üzerinden görülmüş olan fotoğraflara yer verilen müzayedede, hollywood’un altın çağından modern zamanlarına yıldızların fotoğrafları alıcılarını bekliyor. açılış fiyatı 600 sterlin olarak belirlenen fotoğrafların orijinalleri açık artırma ile satılacak ve yaklaşık bir kısmının 15 bin sterlin’e kadar alıcı bulması bekleniyor.

Serge Gainsbourg ve Jane Birkin'in müzayedede yer alan fotoğrafı Terry O'Neill'a ait.
[[Christie's arşivi]]


aralarında angeline jolie, leonardo di caprio, serge gainsbourg-jane birkin ve marilyn monroe’nun da bulunduğu holywood yıldızlarının, akıllarda yer etmiş fotoğrafları aynı zamanda 20. yüzyıla damgasını vurmuş insanların portreleri olma özelliğine de sahip.

Alfred Eisenstaedt imzalı Marilyn Monroe fotoğrafının 12 bin Sterlin'e satılması bekleniyor.
[[Christie's arşivi]]


müzayedede, ‘je t’aime... moi non plus’ şarkısı ve fırtınalı beraberlikleri ile tanınan serge gainsbourg ve jane birkin ikilisinin birbirlerine sarılmış fotoğrafının yanı sıra, demi moore’un duayen fotoğrafçı annie lebovitz tarafından çekilmiş fotoğrafları da yer alıyor. açık artırma ile fotoğrafları satılacak fotoğrafçılar arasında terry o’neill, david bailey ve irving penn de bulunuyor.

kaynak: al jazeera


 



 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;