Bilim-Teknoloji

Hologram Stephen Hawking

Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Avustralya'da düzenlenen bir konferansa hologram aracılığıyla katıldı. 3D görüntü, ABD üzerinden gerçek zamanlı olarak aktarıldı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Stephen Hawking, üniversitedeki odasından Avustralya'daki konferansa katıldı. [Fotoğraf: Sydney Opera Evi]
stephen hawking, sydney opera evi'nde düzenlenen bir etkinliğe hologram aracılığıyla katıldı. amyotrofik lateral skleroz (als) rahatsızlığı bulunan ünlü fizikçi, cambridge üniversitesi'ndeki ofisinden hologram yardımıyla binlerce ötedeki dinleyicilerle buluştu. 
gerçek zamanlı olarak 3d görüntü halinde ilk konferansını veren hawking, sydney'de sahnede olan kızı lucy hawking'den de yardım aldı. 
hawking'i hologroma çeviren teknoloji, sydney opera evi ile new south wales üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla hazırlandı. hawking, dvetelepresence holografik set teknolojisiyle gerçek zamanlı olarak görüntüsünü yansıttı. 
mashable sitesinde yer alan bilgiye göre, hawking'in görüntüsü ilk olarak abd'nin california eyaletindeki san jose kentine aktarıldı. san jose'de holograma çevrilen görüntü, sydney'e iletildi. bir saniyelik gecikme olmadan kıtalararası görsel iletişim sağlayan teknolojinin, yakın zamanda yayılması hızla yayılması bekleniyor. 
fizikçi ve astronom hawking'in hayatı ve çalışmaları hakkında konuşma yaptığı gecenin tüm biletlerinin tükendiği açıklandı. 
 
kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;