Bilim-Teknoloji

HP 6 milyon kabloyu değiştirecek

Bilgisayar üreticisi HP, bir dönem sattığı bilgisayarlarla beraber verilen şarj adaptörlerinde kullanılan güç kablolarını ısındığı gerekçesiyle değiştiriyor. 6 milyon kablo ücretsiz olarak değiştirilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Üzerinde LS-15 yazan kablolar değiştirilecek
Üzerinde LS-15 yazan kablolar değiştirilecek [Fotoğraf: HP]

hp ve compaq marka dizüstü bilgisayarlarda kullanılan yaklaşık 6 milyon kablo değişim için geri çağırılıyor. hp'den yapılan açıklamaya göre 2010 ve 2012 yılları arasında satılan bilgisayarlarda kullanılan güç kablosu fazla ısınıyor. bu yüzden bütün kablolar ücretsiz olarak değiştirilecek.

bugüne kadar güç kablosu ile ilgili 29 ısınma şikayeti ve 13 adet kablo zararı rapor edilen hp, 6 milyon kabloyu değiştirmeyi karar verdi. dizüstü bilgisayarlarda kullanılan bu kabloların 5.5 milyonunun abd, 450 binin ise kanada'da satıldığı açıklandı. hp'den yapılan açıklamaya göre kablonun üzerinde ls-15 yazan kablolar değiştirilecek.

konuyla ilgili bir internet sitesi de hazırlayan hp, bu kabloyu kullanan bilgisayar satın alanlardan seri numarası gibi bilgiler aldıktan sonra bu kabloyu ücretsiz olarak değiştiriyor.

hp'nin konuyla ilgili olarak hazırladığı internet sayfasına buradan ulaşılabiliyor.

kaynak: hp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;