2014 Yerel seçim

Hüda-Par'a molotoflu saldırı

Van'ın Çaldıran ilçesinde partinin seçim bürosuna saldırı düzenlendi. Saldırganların kimliği henüz belirlenemedi.

Konular: Türkiye
Saldırı nedeniyle Hüda-Par'ın seçim bürosunda hasar meydana geldi. [DHA]

kimliği belirsiz kişilerce hüda-par seçim bürosuna atılan 2 molotofkokteyli binada yangına neden oldu. çaldıran belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. kısa sürede söndürülen yangında seçim bürosunda bulanan eşya kullanılmaz hale geldi. polis olay yerinde delil toplayıp saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

yeni kurulan hür dava partisi seçimlere ilk kez katılacak. kurucuları arasında hizbullah davasından yargılananların da bulunduğu partiye yasadışı hizbullah örgütünün siyasi kolu olduğu yönünde eleştiriler var. parti yöneticileri örgütle aralarında organik bir bağ bulunduğunu yalanlıyor.

hüda par ve bölgede güçlü diğer parti bdp/hdp arasında tansiyon yüksek. pkk/kck'ya yakınlığıyla bilinen bdp ve hüda par seçim çalışmalarında karşı karşıya gelmişti. son olarak lice'de iki parti üyelerinin kavgasında 16 kişi yaralandı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;