Türkiye

HÜDA-PAR’dan BDP ve PKK'ya uyarı

Mardin'de bir çalışanı öldürülen, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi başkanı kaçırılan HÜDA-PAR, olaylardan sorumlu tuttuğu BDP ve PKK’yı uyardı. HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, ‘Bu PKK’nın bize savaş ilanıdır’ dedi.

Haberin Öne Çıkanları

HÜDA-PAR saldırılara tepkili. 'Saldırılardan BDP ve PKK sorumlu'

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu
Yapıcıoğlu: "PKK/BDP Kürdistan bölgesinde kendisinden başka kimseye hayat hakkı tanımak istemiyor" [Mahmut Bozarslan-Al Jazeera]

hür dava partisi'ni (hüda-par) hedef alan saldırılarla ilgili basın toplantısı düzenleyen parti genel başkanı zekeriya yapıcıoğlu, bölgenin çözüm süreci adı altında pkk’ya teslim edildiğini savundu. dicle ilçesi başkanı ercan alparslan’ın derhal serbest bırakılmasını isteyen yapıcıoğlu, "eğer serbest bırakılmaz veya kendisine bir zarar verilirse, bundan böyle barış sürecinden artık bahsedilemeyecektir" dedi.

saldırıların pkk’nın kendilerine yönelik savaş ilanı olduğunu belirten yapıcıoğlu,"hep siyaset yapmamız gerektiğinden bahsettik, kendileri de siyaset yapmaktan bahsediyorlar ama alttan alta savaş ilanında bulunuyorlar" dedi.

tabanın tepkisinin önüne geçemeyeceklerini söyleyerek uyaran yapıcıoğlu, "daha önce çok sayıda saldırı yapıldı. bu saldırıları, bdp’nin daha önce seçimlerde uyguladığı gerginlik stratejisinin bir parçası olarak değerlendirdik. sürekli tabanımızı sükunete davet ettik. olayların boyutu büyürse ve iş çığrından çıkarsa, bundan sonra olacak olayların önüne geçemeyiz, gücümüz bir yere kadardır" diye konuştu.

8 stk'dan çağrı

diyarbakır’daki 8 sivil toplum kuruluşu, ortak bir açıklama yaparak, kaçırılan hüda-par ilçe başkanı ercan alparslan’ın serbest bırakılmasını istedi. açıklamada, bu tür eylemlerin şiddetin topluma yayılmasına yolaçacağı uyarısı yapıldı. açıklama diyarbakır barosu, ticaret sanayi odası, tabip odası, ihd, mazlum-der,doğu ve güneydoğu iş adamları derneği, diyarbakır sanayici ve iş adamları derneği ile tmmob diyarbakır koordinasyon tarafından imzalandı. 

diyarbakır'ın dicle ilçesi başkanı ercan alparslan, 28 mayıs çarşamba günü silahlı bir grup tarafından kaçırılmış, aynı gün mardin’de seçim döneminde hüda-par için çalışan mehmet uğurtay adlı bir kişi öldürülmüştü. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;