Türkiye

Hükümet kurma görevi Yıldırım'da

Başbakan Davutoğlu, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sundu. Ardından Erdoğan, AK Parti'nin yeni Genel Başkanı Binali Yıldırım'ı kabul eti. Erdoğan, Yıldırım'ı 65. hükümeti kurmakla görevlendirdi.

cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, cumhurbaşkanı erdoğan'ın saat 18.00'de gerçekleştireceği kabulde, başbakan ahmet davutoğlu, istifasını sundu.

davutoğlu 64. hükümet yeni kabine kurulana kadar, göreve devam edecek.

cumhurbaşkanı erdoğan, davutoğlu'nun ardından ak parti'nin yeni genel başkanı binali yıldırım'ı kabul etti.  

binali yıldırım, kongredeki teşekkür konuşmasının ardından, ankara arena spor salonu'ndan ayrılarak cumhurbaşkanlığı külliyesi'ne geldi.

cumhurbaşkanı erdoğan'ın, binali yıldırım'ı kabulü yaklaşık bir saat sürdü.

cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan görüntüye göre, erdoğan, ak parti genel başkanı yıldırım'ı "hoşgeldiniz" sözleriyle karşıladı.

yıldırım'a görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan cumhurbaşkanı erdoğan, "allah mahçup etmesin, inşallah." ifadesini kullandı.

binali yıldırım da "allah razı olsun"  karşılığını verdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;