Suriye'de iç savaş

Humus'ta bombalı saldırılar: 32 ölü

Suriye'nin Humus kentinde rejim yanlılarının olduğu bölgede iki ayrı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 32 kişi ölürken yaklaşık 90 kişi yaralandı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Humus kentinin rejim yanlısı Zehra bölgesinde meydana gelen çift bombalı saldırıda 32 kişi öldü, 90 kişi yaralandı. [Fotoğraf: Reuters]

humus kentinin rejim yanlısı zehra bölgesinde iki ayrı bombalı saldırı yaşandı. suriye resmi haber ajansı sana'ya göre, bölgenin merkezinde önce bomba yüklü bir araç infilak etti, ardından canlı bomba toplanan kalabalığın arasında kendini patlattı. reuters, ölü sayısının 32 olduğunu ve 90 kişinin yaralandığını duyurdu. patlamanın etkisiyle bölgedeki binalar büyük bir hasar gördü.

daha önce rejim yanlılarının çoğunlukta olduğu zehra bölgesine yönelik benzer saldırılar düzenlenmişti. saldırıların sonuncusu iki hafta önce yaşanmış, 25 kişi ölmüştü. önceki saldırıların bazılarını işid bazılarını ise nusra cephesi üstlenmişti.

bugünkü saldırıyı henüz üstlenen bir taraf olmadı.

kaynak: reuters, sana

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;