Suriye'de iç savaş

Humus'ta napalm kullanıldı iddiası

Suriye'nin Humus kentinde gerçekleşen bombardıman sonrası 2 çocuk yanarak öldü, 5'i çocuk 25 kişi de ileri derecede yanık yanıklarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıları tedavi eden doktorlar bu yaralanmaların napalm bombası ile gerçekleştirdiğini iddia etti.

suriye'nin üçüncü büyük kenti humus'ta muhaliflerin kontrol ettiği vaer mahallesinde gerçekleşen hava bombardımanın ardından yanık teşhisi ile hastaneye kaldırılan bir çocuğun görüntüsü yayınlandı. görüntüde yanıklar sebebiyle canı yanan çocuk krem sürülerek tedavi edilmeye çalışıyordu. çocuğun yaraları sonrasında da bandajlarla sarıldı. şehirde muhaliflerin kontrolündeki bölgede faaliyet gösteren gönüllü doktorlar yanık tedavisinde kullanılan ilaçların ellerinde olmadığını ve çocuğun vücüduna sadece rahatlatıcı losyonlar sürebildiklerini açıkladı. 

humus medya merkezi başkanı usame abou zeid de,  al jazeera'ye yaptığı açıklamada 4 yaşında bir erkek çocuğu ile 7 aylık bir kız çocuğunun bu bombardıman sebebiyle öldüğünü, 5'i çocuk en az 25 kişinin ciddi yanıklar sebebiyle hastanelere kaldırıldığını söyledi.

gönüllü kurtarma ekibi olan suriye sivil savunma birimi üyesi olan nidal isimli bir suriyeli de kömürleşmiş 2 çocuğun cesedini bulduklarını söyledi. 

muhalif humus medya merkezi bu ölümlerin ve yaralanmaların ağır yanıklara sebep olan napalm bombaları sebebiyle gerçekleştirildiğini iddia etti. 

napalm bombası ilk olarak abd tarafından vietnam savaşında kullanılmış ve sonrasında 113 ülke tarafından imzalanan anlaşma ile kullanımı yasaklanmıştı.

new york merkezli insan hakları izleme örgütü, suriye rejimi ve rusya'ya ait uçakların sivillere karşı sık sık kitlesel ölüm silahları kullandığını söylüyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;