Medya

Hürriyet'te Fikret Bila dönemi

Hürriyet gazetesinde 25 Şubat'ta yayımlanan ''Karargâh rahatsız'' başlıklı haberin ardından gazete yönetiminde değişiklik oldu. Sedat Ergin yerine genel yayın yönetmenliğine Fikret Bila getirildi.

Konular: Türkiye, Medya
[Fotoğraf: Twitter / @ismailsaymaz]

doğan medya grubu'na bağlı hürriyet gazetesinde 25 şubat'ta ankara temsilcisi hande fırat imzasıyla yayımlanan "karargâh rahatsız" başlıklı haberin ardından genel yayın yönetmenliği koltuğunda değişiklik oldu. sedat ergin'in yerine fikret bila gazetenin başına geçti. ancak fikret bila'nın sedat ergin yerine genel yayın yönetmeni olacağı, neredeyse 1 aydır kulislerde konuşuluyordu.

sedat ergin, hürriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği görevine yaklaşık 2,5 yıl önce, ağustos 2014'te getirilmişti. yerine gelen gazeteci fikret bila ise hürriyet yazarlarından ve milliyet gazetesinin eski ankara temsilcisi ve genel yayın yönetmeni.

"karargâh rahatsız" haberi ipleri gerdi

25 şubat'ta hürriyet gazetesinde yayımlanan ''karargâh rahatsız'' başlıklı haberle ilgili, cumhurbaşkanı tayyip erdoğan, pakistan ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. yanında genelkurmay başkanı orgeneral hulûsi akar da vardı.

erdoğan, "atılan başlık bir terbiyesizliktir, seviyesizliktir. bu başlığı atmaya gazetenin ne yönetimi ne de patronaj kadrosu muktedir değildir, olamaz. bunun için bazı adımlar atılmış vaziyette. bizler bunun takipçisi olacağız. bu, bunların eski alışkanlıkları. herkes yerini, konumunu bilecek" değerlendirmesini yaptı.

haberle ilgili açıklama yapan türk silahlı kuvvetleri (tsk) ise, hande fırat'a yaptıkları "bilgilendirme"de "karargâh rahatsız" gibi ibarelerin kullanılmadığını belirtti.

bakırköy cumhuriyet başsavcılığı tarafından da, haberdeki karargâhın "cunta yapılanması" olabileceği değerlendirilerek, yapılan şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı.

hürriyet gazetesi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "kasıt kesinlikle söz konusu değildir. kasıt bu olmamakla birlikte ‘karargâhta rahatsızlık’ başlığı maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir. bunun için üzgünüz" denildi

haberle ilgili başbakan binali yıldırım ise tepkisini, "ak parti geldi, artık manşetlerle hükümet kurmak, hükümet yıkmak tarih oldu" sözleriyle ortaya koydu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;