Gülen örgütü soruşturmaları

Hüseyin Gülerce ifade verdi

Polis ve medyada Cemaat'e yönelik operasyonda ismi gözaltı listesinde bulunan eski Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Hüseyin Gülerce 17 Aralık'taki 'Yolsuzluk Operasyonu'nun ardından Zaman gazetesinden ayrılmıştı. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

17 aralık 'yolsuzluk operasyonu'nun ardından zaman gazetesinden ayrılan hüseyin gülerce 31 kişilik gözaltı listesinde bulunuyor. gülerce, operasyonun başladığı pazar günü, ifade vermeye gideceğini açıklamıştı.  

operasyonda gözaltına alınanların sorgusu da sürüyor. 

pazar sabahı gözaltına alındıktan sonra van emniyet müdürlüğü'ne götürülen, samanyolu tv'de yayınlanan "tek türkiye" dizisinin senaristi makbule çam elamdağ serbest bırakıldı. elemdağ, 1.5 yaşında çocuğu olduğu gerekçesiyle istanbul'a götürülmemişti. sorgusu van'da yapılan senarist serbest bırakıldı. 

elemdağ'dan önce aynı dizinin yönetmeni naci çelik berksoy ile senaristlerden  radiye ebru şenvardar ve elif yılmaz, ifade verdikten sonra savcılık kararıyla serbest kaldı.

yönetmen: savcıya teknik bilgileri verdim

serbest bırakılan "tek türkiye" dizisinin yönetmeni naci çelik berksoy, "savcı'ya işleyişi anlattım, bizim nasıl çalıştığımızı anlattım. bir yönetmen ne yapar, bir senarist ne yapar, onlar konusunda teknik bir bilgi verdim" dedi.

'tek türkiye' dizisi, cemaat'e yakın samanyolu tv'nin en çok izlenen dizisiydi. konya'da çekilen dizi senaryo gereği 'teröristlerin kontrolünde olduğu belirtilen bir köyde' geçiyordu. 

operasyonun gerekçesi: tahşiye soruşturması

istanbul cumhuriyet başsavcılığı, pazar sabahı başlayan operasyonla ilgili açıklamasında "bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde 'tahşiye' adlı suç örgütü hakkında soruşturma yaptıklarının tespit edildiği"ni  belirtmişti. açıklamada ayrıca bu soruşturmayı yürüten ve soruşturma öncesi yayın yapan 31 kişinin ismine yer verildi.

gözaltı listesinde ismi geçen 31 kişi, istanbul cumhuriyet başsavcılığı’nın 13 aralık tarihli kararıyla 'silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik ve iftira atmak'la suçlanıyor. pazar sabahı saat 08:00'da başlayan operasyonda şu ana kadar 27 kişi istanbul emniyeti’nde gözaltına alındı. soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı hasan yılmaz, terörle mücadele şube müdürlüğüne gelerek, şüphelilerin ifadelerini almaya başladı.

gözaltına alınanlar arasında zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı ile samanyolu medya grup başkanı hidayet karaca da bulunuyor. 

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;