IŞİD

İbadi: IŞİD gerçek bir tehdit

Irak Başbakanı Haydar İbadi, IŞİD'in bitirilmesi için bölge ülkelerinin daha çok işbirliği yapması gerektiğini söyledi. İbadi, “Çünkü bu çeteler, gerçek bir tehdit ve herkes için tehlikedir” dedi.

Konular: Ortadoğu, Irak, İran
İbadi, "IŞİD'e karşı tüm ülke topraklarını geri almamız ve örgütü sonsuza kadar topraklarımızdan çıkartmamız çok yakındır" demişti. [Fotoğraf: AA / Arşiv]

irak başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, irak başbakanı haydar ibadi, ülkesini ziyaret eden iran meclis başkanı ali laricani ile görüştü. görüşmede ibadi, emniyet güçlerinin işid'le mücadelesinde ilerleme sağladığını söyledi. ibadi, "işid’in bitirilmesi için bölge ülkelerinin daha çok işbirliği yapması gerekiyor. çünkü bu çeteler, gerçek bir tehdit ve herkes için tehlikedir" ifadesini kullandı.

ibadi'nin, işid'in yok edilmesi konusunda ülkesinin kararlılığını vurguladığı görüşmede, iki ülke ilişkilerinin yanı sıra irak'taki siyasi ve güvenlik durumları ile işid tehdidi ele alındı.

iran meclis başkanı ali laricani, suriye ve lübnan temaslarının ardından irak'a gelmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;