Türkiye-Irak ilişkileri

İbadi'den Erdoğan'a imâlı cevap

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Haddini bil" sözüne, Erdoğan'ın 15 Temmuz'da halka yaptığı çağrıyı imâ ederek cevap verdi, "Topraklarımızı kendi adamlarımızın kararlılığıyla kurtaracağız, video çağrısıyla değil" dedi.

irak başbakanı haydar ibadi, cumhurbaşkanı erdoğan'ın kendisine "irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız. önce haddini bil" sözlerine, erdoğan'ın 15 temmuz darbe girişiminde halka yaptığı görüntülü çağrıyı imâ ederek cevap verdi. ibadi, "biz senin düşmanın değiliz ve topraklarımızın kendi adamlarımızın kararlılığıyla kurtaracağız, video çağrısıyla değil" dedi.

ibadi'nin sözcüsü saad hadidi de afp'ye konuyla ilgili açıklama yaptı ve erdoğan'ın ateşe benzin döktüğünü iddia etti. sözcü "türkiye’den gelen açıklamalar, hukuk ve güvenlik meselesini kişisel probleme dönüştürdüğünü gösteriyor.. anlaşılan türkiye, irak'la sorunun çözme konusunda ciddi değil" dedi.

erdoğan: haddini bil

istanbul'da düzenlenen avrasya islam şurası'nda konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, türk askerinin irak topraklarını terk etmesini isteyen irak başbakanı ibadi'yi sert sözlerle eleştirmiş, "irak’ın başbakanı, istediğin kadar bağır, çağır. biz bildiğimizi okuyacağız. önce haddini bil" demişti.

erdoğan'ın, ibadi'ye yönelik sözleri şu şekilde:

"şu anda irak'ta, yakında da musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl cerablus'ta katıldıysak, nasıl rai'de katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum. şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. kim bu? irak'ın başbakanı. önce haddini bil... şu anda kendileri başika üssünü kurmamız için sayın davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. buna rağmen başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; 'buradan çekilin.' türkiye cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz."

kaynak: al jazeera, twitter, afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;