Futbol

'İbrahimovic'i oynatmayı düşünüyorum'

Türkiye ile Çarşamba günü hazırlık maçında karşılaşacak İsveç'te teknik direktör Erik Hamren yıldız futbolcuyu sahaya sürebilir.

Konular: Spor
Erik Hamren, 2009 yılından bu yana İsveç'i çalıştırıyor. [AA]

türkiye ile ankara'da karşılaşacak isveç'te teknik direktör hamren, "zlatan ibrahimovic'i türkiye karşısında oynatmayı düşünüyor musunuz" sorusuna "açıkçası takımla daha bir araya gelmedik. hepsinin son durumlarından tam emin değilim. elbette ibrahimovic'i oynatmayı düşünüyoruz. ancak takımla bir araya geldikten sonra bu konu tam belli olur" şeklinde cevap verdi.

iki takımın da 2014 dünya kupası'na katılamayacak olmasının hatırlatılması üzerine ise hamren, "öncelikle bu maç çok önemli. çok zor bir maç olacak. iki hazırlık maçı daha yapacağız. 2016 avrupa şampiyonası elemeleri öncesi çok önemli bir hazırlık kampı geçireceğiz" diye konuştu.

kadrolarındaki futbolcuların çok yoğun bir maç programının bulunduğuna işaret eden isveçli teknik adam, bu nedenle çarşamba akşamı türkiye ile zorlu bir maça çıkacaklarını dile getirdi. hamren, türkiye'nin kuzey irlanda ve belarus ile oynadığı hazırlık maçlarını izlediğini kaydederek, "türkiye bu maçlarda çok iyi oyun sergiledi. ancak takımım da bu maça hazır olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

isveç'in kadrosunda eskişehirspor'da forma giyen türk asıllı futbolcu erkan zengin de yer alıyor. tecrübeli teknik adama erkan zengin de soruldu. hamren "erkan son yıllarda iyi performans gösterdi. onu yakından takip ediyorum. oyuncu olarak çok özelliklere sahip. umuyorum ki isveç milli takımı'na bundan sonraki dönemlerde hizmet verecek. bu nedenle milli takıma çağrıldı" değerlendirmesinde bulundu.

isveç'in kadrosunda ibrahimovic ve erkan zengin'in yanı sıra eski galatasaraylı johan elmander, gençlerbirliği'nden jimmy durmaz ve kasımpaşa kalecisi andreas isaksson da var.

durmaz: karışık duygular içerisinde değilim

tecrübeli kaleci isaksson, 2014 dünya kupası'na katılamadıklarını hatırlatarak "bu bizim için yeni bir başlangıç olacak. 2016 avrupa şampiyonası eleme maçları için takımımızı hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.

türkiye ve isveç'in iyi takımlar olduğunu belirten isaksson, "maç için favori belirlemek zor. çok çekişmeli bir karşılaşma olacak. kazanmak için elimizden geleni yapacağız. izleyenler keyif alacaktır" diye konuştu.

jimmy durmaz ise duygusal bir karmaşa yaşamadığını dile getirerek maça kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

isveç'in futbolcusu olduğunu kaydeden durmaz  "isveç milli takımı forması giydiğim için mutluyum. isveç'te doğup, büyüdüğüm için karışık duygular içinde değilim. dolayısıyla isveç'in kazanması için elimden geleni yapacağım. ibrahimovic ile görüştüm. arkadaşça konuştuk ancak maçla ilgili bir konuşmamız olmadı." dedi.

zengin: beşiktaş'ta fazla şans bulamadım

erkan zengin de beşiktaş'ta forma giydiği dönemde fazla şans bulamadığını söyledi. eskişehirspor'da kendisini kanıtladığını aktaranzengin, kırmızı siyahlı kulüple 4 senelik kontratının olduğunu ve şu an transferi düşünmediğini ifade etti.

kendisi adına her şeyin yolunda gittiğini belirten isveçli milli futbolcu "türk'üm. türk aileden geliyorum, ancak isveç milli takımı'nı tercih ettim. bu maç benim için çok önemli. karışık duygular yaşıyorum. 2016 avrupa futbol şampiyonası'na hazırlanıyoruz. bu çerçevede türkiye ile karşılaşacağız. iyi oynayarak bu maçı kazanmak istiyoruz. jimmy ile özel şut çalıştık. umarım çarşamba günü de o sağdan, ben de soldan güzel işler çıkarırız." ifadelerini kullandı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;