IŞİD

İçişleri Bakanı Âlâ: 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyduk

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, IŞİD'le mücadele kapsamında, 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye'ye giriş yasağı koyulduğunu açıkladı. Bu kişilerin Suriye'de eylem yapacaklarının değerlendirildiğini belirtti. Bakan Âlâ, Türkiye'de de 89 ülkeden 2 bin 783 kişinin yakalanıp sınır dışı edildiğini ifade etti.

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ [Fotoğraf: AA]

aa'ya konuşan içişleri bakanı efkan âlâ, işid'e karşı mücadele çerçevesinde, "suriye'de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen", 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye türkiye'ye giriş yasağı koyulduğunu açıkladı.

bakan âlâ, "o isimler türkiye'ye geldiğinde ülkeye giremiyorlar. ülkelerle istihbarat ve görüş alışverişinde bulunduk. bir de türkiye'de yakalananlar var. 89 ülkeden 2 bin 783 kişi türkiye'de yakalandı ve sınır dışı edildi" dedi.

"2 bin 240 silah yakalandı"

efkan âlâ ayrıca, pkk'ya yönelik devam eden operasyonlarda 862'si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 2 bin 240 silah yakalandığını ifade etti. yaklaşık 10 ton patlayıcı ile 10 bin adet molotofkokteylinin ele geçirildiğini de söyledi.

âlâ'ya, pkk'nın kazdığı hendeklerde belediye iş makinelerinin de kullanıldığı iddiaları soruldu. bunun üzerine içişleri bakanı, "18 belediye başkanı ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapıldı. hem adli hem de idari soruşturma açıldı. bunlar görevden uzaklaştırılırken, bir kısmı tutuklandı" bilgisini paylaştı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;