Kürt sorunu

İçişleri'nden Cizre açıklaması

12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın Şırnak'ın Cizre ilçesinde öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanlığı, olay yerindeki araç içindeki bazı güvenlik görevlilerinin kusurlu olabileceğini duyurdu.

Polis kriminal raporuna göre, Kazanhan'ın ölümüne neden olan mermi, av tüfeğinden çıktı. [Fotoğraf: Mustafa Türk / Al Jazeera Türk]
bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, olay yerinde çatışma olmadığına ilişkin yerel makamlardan alınan ilk bilgilerin kamuoyuyla daha önce paylaşıldığı hatırlatılarak şöyle denildi:
"bakanlığımız tarafından olayın aydınlatılması için mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir. müfettişlerin ilk tespitlerine göre, olay yerinde bulunan aracın içindeki güvenlik görevlilerinden bazılarının olayda kusurlu olabileceği değerlendirilmektedir. konu ile ilgili soruşturma her türlü ihtimal dikkate alınarak bütün yönleri ile devam etmektedir."
başbakan davutoğlu, 12 yaşındaki nihat kazanhan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, "herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu" demişti.
polis kriminal raporunda da çocuğun başından emniyet müdürlüğü envanterinde bulunmadığı söylenen av tüfeği mermisi çıktığı belirtilmişti.
kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;